Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsene Wenger insistă: "Mbappe are ceva din Pele în el!" Ce calități ale francezului l-au impresionat

Bianca Dumitru

Publicat 16/03/2022 la 12:30 GMT+2

Kylian Mbappe este unul dintre puținii fotbaliști de la PSG pe care fanii nu i-au huiduit la meciul cu Bordeaux, ca urmare a eliminării din Champions League. Ulterior, Arsene Wenger a avut doar cuvinte de laudă la adresa francezului, pe care l-a comparat din nou cu legendarul Pele.

Mbappé controla un balón contra el Real Madrid.

Credit imagine: Getty Images

PSG a fost eliminată din optimile Champions League, lucru care a stârnit furia suporterilor. Kylian Mbappe a fost unul dintre puținii jucători ai parizienilor cărora fanii nu au avut ce să le reproșeze.
Francezul a fost marcatorul celor două goluri ale echipei lui Mauricio Pochettino în dubla cu Real Madrid, iar prestațiile sale din ultima vreme l-au făcut pe Arsene Wenger să vorbească din nou la superlativ despre starul de pe Parc des Princes.
Fostul antrenor al celor de la Arsenal a reiterat ideea că Mbappe este urmașul lui Pele, comparându-i pe cei doi și punctând câteva dintre calitățile francezului de 23 de ani.
"Toată lumea a crezut că sunt nebun când am spus asta. De când l-am văzut pentru prima dată, am spus asta la televizor. Există ceva din Pele în el. Acum este pe cale să ajungă la acest nivel.
Are fantezia sa, nu doar viteza. Este inteligent, are o calitate bună tehnică, face o analiză rapidă a jocului. Este un spirit liber, este excepțional", a declarat Wenger pentru BeIN Sports.
Arsene Wenger l-a lăudat pe Mbappe și la începutul acestui an, când a spus că nu are niciun dubiu că starul lui PSG va câștiga cel puțin o dată în carieră Balonul de Aur.
Citește și:

"Mbappe poate deveni urmașul meu"

La începutul lunii martie, Pele a declarat că Mbappe este urmașul lui în fotbal. În vârstă de 22 de ani, francezul a reușit deja performanțe uimitoare în scurta sa carieră de până acum, iar de curând, starul lui PSG a fost lăudat de uriașul Pele, care a spus clar și răspicat că atacantul campioanei Franței este jucătorul care-i seamănă cel mai mult.
Ajuns la vârsta de 80 de ani, triplul campion mondial a vorbit de curând, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, despre calitățile fotbalistului dorit de mai multe echipe puternice ale fotbalului european și susține că observă în jocul prestat de francez o serie de atuuri pe care le deținea și el.
"Mbappe poate deveni urmașul meu, nu glumesc, e fix ca mine! Văd în el multe calități pe care le aveam și eu, abilitatea din jocul său, viteza. E un atacant care gândește repede.
Când mingea ajunge la el, el știe deja ce va face cu ea, are în minte pe unde să atace, cum să țină mingea pentru a găsi cele mai bune soluții. Acestea sunt caracteristici esențiale în fotbalul de azi, are tot ce-i trebuie pentru a reuși", a spus Pele, pentru Gazzetta dello Sport.
Program Premier League 16,17 martie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo