După despărțirea de Barcelona, Leo Messi a ales să meargă în Franța la PSG. Argentinianul a fost prezentat oficial și a creat o isterie totală la Paris, unde fanii au ieșit pe străzi pentru a sărbători aducerea unuia dintre cei mai buni fotbaliști din istorie. Mai mult, au golit toate stocurile de tricouri inscripționate cu numele lui Messi.
Potrivit publicației franceze Le Parisien, Messi va câștiga 41 de milioane de euro pe sezon la noua sa echipă. Argentinianul va mai avea în plus și un bonus de transfer, în valoare de 40 mil. €. Inițial s-a vorbit de un salariu mai mic, de aproximativ 30 de milioane.
Contractul lui Messi este valabil pe două sezoane cu o opțiune de prelungire de încă un an. În total, în perioada pe care o va petrece pe Parc des Princes, superstarul va încasa peste 120 de milioane net. În cazul în care va continua și va juca trei sezoane, va ajunge la 163 de milioane.
La Liga
Javier Tebas, președintele La Liga, despre cum ar fi posibilă revenirea lui Messi la Barcelona
ACUM 7 ORE
În noul său contract, Messi are și o serie de obiective care îi pot spori beneficiile financiare: cucerirea primului trofeu Champions League pentru PSG sau câștigarea celui de-al 7-lea Balon de Aur, în tricoul parizienilor.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199163.png

Leo Messi, plătit mai prost la PSG decât la Barcelona

Messi va deveni și cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui PSG și din istoria Ligue 1. Acesta îi depășește astfel pe Neymar (36,8 milioane pe sezon) și Mbappe (25 de milioane pe sezon).
Chiar dacă după părăsirea Barcelonei și oficializarea transferului la PSG și-a atras foarte multe critici, în special în mediul online, pentru că a plecat pentru partea financiară, lucrurile nu stau așa. Leo va câștiga considerabil mai puțin decât în tricoul blaugrana.
La Barcelona, argentinianul a câștigat 555 de milioane în ultimii patru ani, fiind totodată și cel mai mare contract din istoria sportului. Doar din salariul fix a câștigat 77 de mil. € net pe sezon. Informația a fost publicată de publicația spaniolă El Mundo.
Pentru a rămâne pe Camp Nou, fotbalistul a afirmat că a fost dispus să-și reducă salariul cu până la 50%. Din informațiile publicate mai târziu în presă s-a aflat că nici măcar pe gratis nu putea rămâne, din cauza legilor spaniole.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Cupa Mondială FIFA
Fanii de la Mondial, induși în eroare de "Fake Neymar", omul care seamănă leit cu starul Selecao
IERI LA 19:38
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
IERI LA 17:09