Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florian Sotoca, de la cizmar la "gheată de aur"! Povestea vârfului care a strălucit în prima etapă din Ligue 1

Cristian Mihală

Publicat 09/08/2022 la 13:49 GMT+3

Atacantul lui Lens, Florian Sotoca, a marcat un hat-trick la debutul său în Ligue 1, în victoria din meciul cu Brest, scor 3-2. Înainte de debutul în prima ligă a Franței, Sotoca și-a petrecut majoritatea carierei în fotbalul amator.

Florian Sotoca célèbre un but lors de Lens - Brest lors de la 1ère journée de Ligue 1

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ioniță
Florian Sotoca, în vârstă de 31 de ani, a debutat duminică seară în Ligue 1, într-o partidă împotriva celor de la Brest. Acesta a avut parte de un debut perfect, marcând de 3 ori pentru echipa sa.
Acesta are o poveste de viață interesantă, trecând de la cizmar la statutul de "gheată de aur" în Ligue 1. Evident, la final de sezon vârful nu va fi peste Mbappe sau Messi, dar, pentru moment, e pe locul întâi în clasmentul golgheterilor din Franța.
"Când mi-am terminat studiile, m-am întors acasă. Timp de șase luni am lucrat în magazinul de pantofi al unchiului meu. Asta mi-a permis să văd cât de complicată este lumea muncii, și să îmi dau seama cât de norocos sunt să fiu fotbalist", a spus Florian Sotoca, într-un interviu pentru site-ul lui Lens.
Sotoca nu a crezut niciodată că va ajunge fotbalist profesionist. Francezul, născut în Narbonne, și a pus cariera pe plan secundar pentru a juca la echipa locală, până la vârsta de 23 de ani.
"Am visat să devin profesionist, dar mi s-a părut imposibil", a recunoscut fotbalistul.
Totuși, cariera lui s-a transformat brusc. De la liga a 4-a în sezonul 2013-2014, a ajuns să semneze cu Montpellier în sezonul 2014-2015. Fiind nemulțumit că nu juca, Sotoca a revenit în liga a 4-a, la Grenoble. A obținut două promovări consecutive și s-a transferat la Lens, echipă din Ligue 1.

Sotoca, campion olimpic universitar cu Franța

Florian Sotoca nu a crezut că fotbalul îi poate aduce un venit constant, așa că acesta s-a bazat pe studii.
"Din punct de vedere sportiv, nu eram sigur de nimic, așa că am studiat marketingul sportiv timp de doi ani", a spus Sotoca.
În perioada studiilor universitare, Sotoca s-a remarcat pe plan sportiv, fiind de două ori campion universitar în Franța, și ajungând, în 2013, la Universiada din Rusia.
"Nu știam unde mergem și dintr-o dată ne-am trezit la o ceremonie de deschidere în fața a 50.000 de spectatori. A fost ca și cum am participat la jocurile adevărate (n.r Jocurile Olimpice). Eram fotbaliști amatori și ne simțeam profesioniști", a spus Sotoca.
Finalul Universiadei a fost unul de vis pentru Sotoca. Echipa Franței a câștigat titlul, după un parcurs fără greșeală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo