Rareș Ilie a devenit săptămâna trecută jucătorul lui Nice, după ce francezii au ajuns la un acord cu cei de la Rapid pentru transferul său.
Românul a efectuat deja primul antrenament ca jucător al echipei din Ligue 1, iar antrenorul său a vorbit despre ce l-a impresionat la fostul fotbalist al Rapidului.
Lucien Favre a vorbit pentru site-ul oficial al clubului despre cum l-a descoperit pe Rareș Ilie și despre care sunt calitățile pe care le apreciază la tânărul mijlocaș.
Ligue 1
Rareș Ilie ar putea debuta duminică în Ligue 1! Românul, în lotul lui Nice pentru meciul cu Toulouse
06/08/2022 LA 18:29
"L-am văzut cum conduce mingea, nu are nicio problemă, ci mai degrabă o ușurință. Are curaj, driblează și marchează. Cum l-am descoperit? Intru pe internet, urmăresc meciuri, sunt sunat de oameni care îmi vorbesc despre jucători.
Analizez foarte mult pentru că am nevoie să îmi pregătesc echipa. Dacă m-aș fi dus la Gladbach, poate l-aș fi luat acolo. E un băiat bun, un tânăr cu mare potențial", a declarat Lucien Favre.
Rămâne de văzut dacă antrenorul va alege să-l păstreze în lot pe Rareș Ilie sau dacă va decide să-l trimită la o echipă la care ar avea șanse să joace mai mult, respectiv să-l împrumute în liga a doua elvețiană, la Lausanne.
Citește și:

Rareș Ilie, după primul antrenament la Nice

La începutul acestei săptămâni, Rareș Ilie a susținut primul antrenament sub comanda lui Lucien Favre, care l-a prezentat pe român grupului.
După sesiunea de pregătire, în care a reușit câteva execuții interesante, fotbalistul de 19 ani a oferit și primele declarații pentru clubul din Ligue 1. Mijlocașul a vorbit despre cum s-a simțit la antrenament și despre primul prieten pe care și l-a făcut în lotul lui Favre.
"A fost o zi bună, colegii m-au primit foarte bine. Am vorbit cu unii dintre ei, care se descurcă mai bine în engleză. Flavius (n.r. Daniliuc) m-a luat deoparte și mi-a explicat mai multe lucruri, pentru că și el este român. Am avut puține emoții la început, dar colegii m-au ajutat și acum mă simt foarte bine.
Cunosc acest club, știu că este un club mare. Am urmărit Ligue 1 și am fost impresionat, iar acum sunt fericit să fiu aici. Trebuie să îmbunătățesc unele lucruri în jocul meu pentru că sunt încă tânăr. Am venit aici să învăț și să joc cât mai bine", a declarat Rareș Ilie, pentru OGN Nice TV.
Ligue 1
Cu Rareș Ilie la psiholog: Secretele puștiului de 19 ani, un fotbalist cum nu mai există în România
01/08/2022 LA 14:49
Ligue 1
Rareș Ilie, moment artistic la Nice! Cum și-a primit fotbalistul "botezul"
28/07/2022 LA 10:49