Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Ilie nu va fi păstrat la Nice, sezonul viitor. Lucien Favre a decis să îl împrumute

Cristian Mihală

Actualizat 17/07/2022 la 20:22 GMT+3

Rareș Ilie nu va fi păstrat la Nice sezonul viitor. Lucien Favre, tehnicianul grupării din Ligue 1, are mare încredere în român, dar vrea ca acesta să joace constant. Ca atare, internaționalul de tineret va fi împrumutat la Lausanne.

Rares Ilie Rapid

Credit imagine: Getty Images

La doar 19 ani, mijlocașul român a fost remarcat de Lucien Favre, care a venit personal la București pentru a îi convinge pe oficialii giuleșteni.
Tehicianul elvețian crede enorm în potențialul lui Rareș Ilie, dar Gazeta Sporturilor anunță că acest lucru nu îi va garanta rămânerea în lotul echipei. Dimpotrivă: reputatul antrenor vrea ca românul să joace constant, astfel că va fi împrumutat în liga a doua elvețiană, la Lausanne. Acolo, Ilie va avea ocazia să evolueze meci de meci, să câștige din punct de vedere fizic și să se obișnuiească la rigorile fotbalului adevărat, pentru ca din stagiunea viitoare să revină la Nice, unde să fie titular. Cel puțin acesta este planul lui Favre, conform sursei citate.
Altfel, Rapid nu va primi 5 milioane de euro, așa cum au anunțat giuleștenii, ci doar 3, în schimbul jucătorului. E adevărat, francezii au promis și bonusuri în valoare de două milioane de euro, dar acestea vor ajunge în conturile grupării din Grant doar dacă Rareș Ilie confirmă, pe termen lung, iar echipa are rezultate.

Rareș Ilie, prezentat oficial la Nice

Milocașul ofensiv a impresionat încă de la primul sezon jucat în prima ligă din România, iar francezii de la Nice au început să-l urmărească. La insistențele lui Lucien Faivre, fostul antrenor al Borussiei Dortmund, Rareș Ilie s-a alăturat "vulturilor".
Tânărul fotbalist român a efectuat vizita medicală și a semnat contractul, iar francezii au realizat o prezentare spectaculoasă, în care apar secvențe cu golurile lui Rareș Ilie în România.
"OGC Nice are plăcerea de a anunța transferul lui Rareș Ilie de la Rapid București. Mijlocașul ofensiv născut în 2003 este oficial, noul jucător al echipei, talentul său precoce înflorind în România.
Creativul dreptaci de 19 ani, care joacă în mod obișnuit pe postul de inter stânga într-un sistem 4-3-3 sau 4-2-3-1, a bifat 60 de apariții pentru Rapid, marcând nouă goluri și oferind 12 assist-uri. A ajutat legendarul club să revină în prima ligă, devenind titular incontestabil.
Un tânăr internațional român, Rareș este un talent rar cu un potențial mare", a fost anunțul oficial al celor de la Nice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo