Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, despre un jucător al lui PSG pe care l-a ţinut pe bancă: "Azi a fost superb, 0 greşeli, perfect"

Cristian Mihală

Publicat 04/01/2024 la 12:50 GMT+2

Luis Enrique a răspuns în mod ironic la o întrebare legată de Manuel Ugarte, mijlocaşul la închidere adus în vară de la Sporting. Acesta nu e foarte des folosit de tehnicianul spaniol, iar fostul selecţioner al Furiei Roja şi al Barcelonei a părut deranjat de faptul că jurnaliştii abordează subiectul.

Ugarte e Krunic a duello in PSG-Milan - Champions League 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

Paris Saint-Germain, campioana en titre din Ligue 1, a cucerit pentru a 12-a oară în istoria sa Supercupa Franţei la fotbal, după ce a reuşit să învingă miercuri, cu scorul de 2-0, formaţia FC Toulouse, deţinătoarea cupei naţionale.
Parizienii au deschis rapid scorul, după doar trei minute de joc, prin sud-coreeanul Kang-In Lee, care a fructificat o pasă a internaţionalului francez Ousmane Dembele. PSG şi-a mărit avantajul în finalul primei reprize (44), prin căpitanul Kylian Mbappe, care a devenit cu această ocazie cel mai bun marcator din istoria clubului parizian pe stadionul Parc des Princes (111 goluri). Mbappe a marcat cu această ocazie al 22-lea său gol din acest sezon, în 23 de meciuri disputate în toate competiţiile.
Fostul selecţioner spaniol Luis Enrique a cucerit astfel primul său trofeu în calitate de antrenor al echipei Paris Saint-Germain, dar la conferinţa de presă de după partidă a surprins cu un răspuns. Manuel Ugarte a fost adus în vară de la Sporting pentru 60 de milioane de euro, dar a jucat în doar 13 partide în Ligue 1 pentru echipa din capitala Franţei. Aseară a fost rezervă neutilizată, astfel că o întrebare legată de progresul său a fost luată foarte personal de Luis Enrique, care a fost ironic.
"Astăzi a fost superb, zero pase greşite, zero mingi pierdute, a fost minunat. Nici o greșeală, perfect", a comentat Luis Enrique la întrebarea legată de forma sud-americanului. Sesizând că probabil a "sărit calul", Luis Enrique a punctat că e mulţumit de nivelul arătat de fostul jucător al lui Sporting, lăsând de înţeles că nu are nimic personal cu acesta şi că fotbalistul face parte din planurile sale de viitor: "Sunt încântat de Manu Ugarte și de toți jucătorii care nu au jucat în seara asta. Nu toată lumea poate juca, avem un lot puternic, iar eu trebuie să fac alegeri. Fiecare va primi şanse".
Sunt fericit, trebuie să ne amintim şi de fostul antrenor, Galtier, şi datorită muncii lui am luat acestr trofeu. Sper să nu fie ultimul trofeu pe care îl cucerim sezonul ăsta. Finalele sunt întotdeauna jocuri speciale, în care în 90 de minute trebuie să joci mai bine decât adversarul | Luis Enrique.
Supercupa Franţei, al cărei nume oficial este Trofeul Campionilor, trebuia să se dispute iniţial în luna august, la Bangkok, în Thailanda, dar a fost amânată şi mutată pe Parc des Princes din cauza unor probleme organizatorice.

Mbappe, după ce PSG a câştigat Supercupa Franţei: "Am un acord cu preşedintele care înseamnă că toate părţile sunt protejate"

Starul francez Kylian Mbappe, al cărui contract cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain se va încheia în iunie 2024, a asigurat că nu decis deocamdată unde îşi va continua cariera începând din sezonul viitor.
"Nu am luat o decizie, nu mi-am făcut alegerea. Dar avem un acord cu preşedintele, care înseamnă că toate părţile sunt protejate. Viitorul meu nu este o chestiune internă. Trebuie să ne gândim la echipă. Voi anunţat când decizia mea va fi luată", a declarat Mbappe la finalul Supercupei Franţei.
"Prin acordul pe care l-am încheiat cu preşedintele în această vară (2023), indiferent de decizia mea, am reuşit să protejăm toate părţile, să păstrăm liniştea clubului pentru provocările care vor veni, acesta este cel mai important lucru", a explicat atacantul, care ar fi renunţat în vara trecută la o parte din primele sale colosale "de fidelitate".
Kylian Mbappe a mai fost la un pas de a se despărţi de PSG în 2022, când s-a aflat în negocieri avansate cu Real Madrid, dar a decis în final să rămână la clubul parizian.
"În 2022, nu am ştiut (unde voi juca) până în mai. Dacă ştiu ce vreau să fac, de ce să tărăgănez lucrurile? Nu ar avea niciun sens", a mai spus fotbalistul francez, adăugând că cel mai important lucru îl reprezintă trofeele, iar PSG are "un grup hotărât şi tânăr, care vrea să câştige trofee".
Marţi, în cursul unei conferinţe de presă, antrenorul lui PSG, spaniolul Luis Enrique, a declarat că viitorul lui Mbappe pe Parc des Princes "nu depinde'' de el.
"Nu este un subiect care să depindă de mine, nu sunt persoana care ar trebui să răspundă la această întrebare", a precizat fostul selecţioner al Spaniei.
Conform presei spaniole, Real Madrid doreşte ca Mbappe să ia o decizie până la jumătatea lunii ianuarie în privinţa eventualului său transfer pe Santiago Bernabeu, din sezonul viitor.
Un alt club interesat de serviciile starului francez este FC Liverpool, conform presei sportive internaţionale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo