Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe a dezvăluit cum l-a convins președintele Franței să rămână la PSG: "A fost o nebunie"

Nicu Savin

Publicat 06/09/2022 la 13:28 GMT+3

Kylian Mbappe a oferit un amplu interviu pentru New York Times în care a dezvăluit discuția purtată cu Emanuel Macron, președintele Franței, una care a fost foarte importantă în decizia sa de a-și prelungi contractul cu PSG.

Emmanuel Macron, President of France and Kylian Mbappe

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe a fost în centrul atenției după terminarea sezonului trecut, când a fost legat de o mutare la Real Madrid. Ajungerea sa pe Bernabeu era aproape sigură la un moment dat, însă starul a decis să-și pună semnătura pe un nou contract cu PSG, primind din partea parizienilor o ofertă de nerefuzat.
Au curs multe râuri de cerneală în presa occidentală privind decizia lui Mbappe, care ar fi putut ajunge gratis la cel mai galonat club din lume, dar a preferat să rămână la Paris. Șefii de pe Parc de Princes au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l convinge, dar nu doar oficialii s-au zbătut pentru asta.
Citește și:

Mbappe, impresionat că Macron l-a rugat să continue la PSG

Emanuel Macron, președintele Franței, a intervenit personal pentru ca Mbappe să nu plece din Ligue 1. La mai bine de două luni de când a semnat noul contract cu PSG, Mbappe a făcut publică discuția pe care a purtat-o cu cel mai puternic om din Franța.
Starul de 23 de ani a dezvăluit că nu se aștepta ca tocmai președintele țării să-l roage să rămână în Ligue 1 și a recunoscut că acea discuție a avut un rol important în hotărârea sa de a continua la PSG.
"Nu mi-am imaginat niciodată că voi vorbi cu președintele despre viitorul meu, despre viitorul carierei mele, așa că a fost o nebunie, chiar o nebunie. Mi-a spus: ""Vreau să rămâi. Nu vreau să pleci acum. Ești foarte important pentru țară. Ai timp să pleci, poți să mai stai puțin". Când președintele țării îți spune asta, chiar contează", a spus Mbappe pentru New York Times, citat de Marca.
În interviul pentru celebra publicație, Mbappe nu a exclus total posibilitatea de a juca într-o zi pentru Real Madrid: "Nu știi niciodată ce se va întâmpla. Nu am fost niciodată acolo, dar se părea că ar fi casa mea sau ceva de genul ăsta".
Mbappe are contract cu PSG doar până în 2025 și tocmai faptul că nu a semnat decât pe 3 ani poate fi un indiciu că vrea să joace la un alt mare club în viitor. Marele obiectiv al francezului este câștigarea Champions League cu gruparea pariziană. Dacă acesta va fi atins în următorii ani sunt șanse mari ca Mbappe să-și dorească noi provocări și să plece la altă echipă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo