Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe a primit cel mai mare bonus din istoria sportului! Anunțul uluitor făcut de New York Times

Nicu Savin

Publicat 06/09/2022 la 16:51 GMT+3

Kylian Mbappe a fost subiectul unui amplu reportaj al celebrei publicații New York Times. Pe lângă dezvăluirile făcute de starul lui PSG, americanii au publicat și detaliile financiare din contractul acestuia, notând că a primit cel mai mare bonus din toată istoria sportului.

PARIS, FRANCE - AUGUST 28: Kylian Mbappe of Paris Saint-Germain looks on during warmup before the Ligue 1 match between Paris Saint-Germain and AS Monaco at Parc des Princes on August 28, 2022 in Paris, France. (Photo by Aurelien Meunier - PSG/PSG via Get

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe a ales să continue la PSG, iar decizia sa a stârnit valuri de reacții în toată lumea fotbalului și nu numai. Deși a fost dat ca sigur la Real Madrid, starul de 23 de ani a decis să-și prelungească înțelegerea cu clubul parizian.
În repetate rânduri, Mbappe a ținut să precizeze că nu banii l-au convins să rămână la Paris. Francezul a susținut că oriunde ar fi mers ar fi câștigat foarte mulți bani, deci proiectul celor de la PSG l-a determinat cu adevărat să nu plece.
Totuși, americanii de la New York Times au publicat detaliile financiare din contractul pe 3 ani pe care Mbappe l-a semnat cu PSGm iar cifrele depășesc orice imaginație. Conform sursei citate, Mbappe va primi 83 de milioane de € pe sezon, ceea ce înseamnă un total de 249 de milioane de €.
În plus, atacantul a încasat 125 de milioane de € ca bonus de instalare, deoarece el ar fi putut pleca liber de contract. Americanii susțin că aceasta este cea mai mare sumă primită de un sportiv fără contract în toată istoria.
Citește și:

Mbappe a recunoscut că Emmanuel Macron a contribuit la rămânerea sa la PSG

Emanuel Macron, președintele Franței, a intervenit personal pentru ca Mbappe să nu plece din Ligue 1. La mai bine de două luni de când a semnat noul contract cu PSG, Mbappe a făcut publică discuția pe care a purtat-o cu cel mai puternic om din Franța.
Starul de 23 de ani a dezvăluit că nu se aștepta ca tocmai președintele țării să-l roage să rămână în Ligue 1 și a recunoscut că acea discuție a avut un rol important în hotărârea sa de a continua la PSG.
"Nu mi-am imaginat niciodată că voi vorbi cu președintele despre viitorul meu, despre viitorul carierei mele, așa că a fost o nebunie, chiar o nebunie. Mi-a spus: ""Vreau să rămâi. Nu vreau să pleci acum. Ești foarte important pentru țară. Ai timp să pleci, poți să mai stai puțin". Când președintele țării îți spune asta, chiar contează", a spus Mbappe pentru New York Times.
În același interviu, Mbappe nu a exclus total posibilitatea de a juca într-o zi pentru Real Madrid: "Nu știi niciodată ce se va întâmpla. Nu am fost niciodată acolo, dar se părea că ar fi casa mea sau ceva de genul ăsta".
Mbappe are contract cu PSG doar până în 2025 și tocmai faptul că nu a semnat decât pe 3 ani poate fi un indiciu că vrea să joace la un alt mare club în viitor. Marele obiectiv al francezului este câștigarea Champions League cu gruparea pariziană. Dacă acesta va fi atins în următorii ani sunt șanse mari ca Mbappe să-și dorească noi provocări și să plece la altă echipă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo