Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"O frază pentru speranță". Anunțul făcut de Mbappe, la 6 zile după ce anunța clubul PSG că pleacă

Cristian Mihală

Publicat 18/06/2023 la 17:33 GMT+3

După ce în urmă cu o săptămână, Kylian Mbappe trimitea o scrisoare deschisă lui PSG, prin care anunța că nu va prelungi contractul scadent în 2024, atacantul francez și-a schimbat discursul. Acesta nu exclude să rămână pe Parc des Princes și dincolo de stagiunea 2023-2024.

Kylian Mbappé - FC Stream Team

Credit imagine: Getty Images

"O frază pentru speranță", titrează presa franceză, după ce Mbappe și-a modificat substanția poziția, în decurs de mai puțin de 7 zile.
Dacă luni golgheterul Ligue 1 își anunța clubul că nu are în plan să prelungească înțelegerea scadentă anul viitor, acum vârful are o altă optică asupra lucrurilor.
"Se pot întâmpla multe lucruri într-un an, mai ales la un club precum PSG. Nu voi decide viitorul meu până în 2024", a anunțat Mbappe pentru Telefoot.
Noua poziție a lui Mbappe are foarte probabil legătură și cu reacția lui PSG, care a anunțat imediat că îl va vinde pe atacant în această vară, nefiind dispusă să îl piardă gratis în perioada de mercato de după sezonul următor.
Kylian spera să ajungă la Real Madrid încă de acum, dar Florentino Perez nu e dispus să aloce o sumă atât de mare - se vorbește de cel puțin 150 de milioane de euro pentru clubul francez - pe un fotbalist pe care îl poate lua liber de contract în câteva luni. În plus, gruparea de pe Bernabeu l-a semnat deja pe Jude Bellingham, pentru peste 100 de milioane de euro, și nu poate suporta acum transferul lui Mbappe.
Pe fir a intrat și Manchester United, care, în măsura în care va fi preluată de arabi, va avea un buget impresionant de transferuri. Doar că vârful din Hexagon nu e foarte încântat de această variantă, visul său fiind să ajungă pe Santiago Bernabeu.

Mbappe a trimis luni o scrisoare în care o informa pe PSG că nu va mai continua dincolo de 2024

Atacantul francez a trimis la începutul săptămânii o scrisoare către șefii clubului, prin care i-a anunțat că nu are de gând să-și prelungească contractul scadent în 2024. Conform presei din Franța, oficialii au fost scoși din sărite de decizia atacantului și au hotărât să-l scoată la vânzare în această vară, pentru a nu-l pierde gratis anul viitor.
PSG spera că starul francez va accepta să-și pună semnătura pe un nou contract pentru a fi epicentrul noului proiect de pe Parc de Princes. De altfel, toată lumea știa că Mbappe are această opțiune stipulată în contract, dar jucătorul a dezmințit totul prin comunicatul publicat ulterior.
Mbappe a menționat că scrisoarea transmisă a avut rolul de a confirma ceea ce PSG știa deja de anul trecut, când francezul a semnat un contract pe doi ani. Conform spuselor sale, el nu le-a promis niciodată șefilor de la PSG că va rămâne la echipă dincolo de 2024.
"Niciodată nu am discutat cu PSG despre un alt contract. Consiliul de administrație al PSG a fost informat pe 15 iulie 2022 de decizia mea de a nu reînnoi contractul după 2024. Scrisoarea trimisă (n.r. luni, 12 iunie) avea doar scopul de a confirma ceea ce le-am spus deja", a spus Mbappe pentru AFP, la o zi după trimiterea scrisorii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo