Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Ilie a dezvăluit cum a aflat despre transferul la Nice! La ce mare club visează să joace

Nicu Savin

Publicat 15/07/2022 la 20:40 GMT+3

Rareș Ilie a plecat astăzi spre Franța, acolo unde va semna cu Nice. Tânărul atacant de bandă a recunoscut că nu se aștepta la un asemenea transfer, dar este încrezător că poate să reușească în Ligue 1 și să rupă "blestemul" românilor care au eșuat în fotbalul mare. Rareș a menționat chiar că are aspirații mult mai mari, visând ca peste câțiva ani să joace la PSG.

Rareș Ilie

Credit imagine: Eurosport

Rareș Ilie este ultimul mare produs de export al fotbalului românesc. În numai un sezon jucat pe prima scenă, tânărul de 19 ani a impresionat câteva cluburi importante din Europa și a făcut pasul către fotbalul mare. Nice îi va plăti Rapidului 5 milioane de € în schimbul internaționalului român U19, o sumă aproape incredibilă ținând cont de situația în care se află fotbalul românesc.
Astăzi, Rareș Ilie a plecat spre FRanța, pentru a se alătura echipei conduse de Lucien Favre, care i-a luat locul la Nice lui Christopher Galtier, ajuns la PSG. Atacantul care a reușit 6 goluri și 10 assist-uri pentru Rapid în sezonul trecut este încrezător că se poate impune la noua sa echipă. Deși e foarte tânăr, Ilie nu vede în asta un impediment și speră că nu vea avea soarta altor jucători români plecați în campionate puternice.
"Cred că sunt pregătit, dar vom vedea acolo. Eu mă duc să dovedesc, nu sunt prea tânăr. Sigur nu va fi ușor, dar pentru asta m-am apucat de fotbal. Nu mi-e teamă, e normal ca lumea să aibă îndoieli legate de acest fapt, pentru că au fost atâtea exemple de tineri români plecați în străinătate. Dar eu m-am apucat de fotbal să joc în străinătate, nu să joc în România la nesfârșit și merg să îmi joc șansa", a spus Rareș Ilie, citat de as.ro.
Citește și:

Rareș Ilie visează să ajungă la PSG

Rareș a recunoscut că nu se aștepta ca vreo echipă importantă să plătească 5 milioane de € pentru el acum. De altfel, el a mărturisit că a aflat foarte târziu de transfer, fiind concentrat pe ceea ce avea de făcut la Rapid. Săpunaru și Drăghia i-au spus că totul s-a perfectat și nu i-a venit să creadă.
"Chiar nu mă așteptam (n.r. – să vină așa devreme transferul). Eu nici nu am știut, am fost concentrat pe ce am de făcut Rapid, am aflat de curând de la tatăl meu, pentru că el s-a ocupat, și s-a produs această schimbare.
A fost un șoc, eram cu Drăghia și Săpunaru în mașină. Ei știau și râdeau de mine. A fost un șoc, nici nu știam cum să reacționez. Tata m-a sunat și mi-a zis că trebuie să ne grăbim că urmează să plecăm. Eu nu știam, auzisem doar de discuții, dar nu m-am concentrat pe asta pentru că trebuia să joc cu CFR. Ieri am aflat", a menționat Rareș.
Abițiile jucătorului român sunt foarte mari, iar acesta vrea ca Nice să fie doar o rampă de lansare către granzii Europei. Întrebat unde se vede peste 5 ani, Rareș a răspuns fără să ezite: "Sper că mai sus, poate chiar la PSG! Întotdeauna trebuie să-mi doresc cât mai mult. Deocamdată mă duc să-mi câștig locul, pentru că nu va fi ușor, și apoi voi ținti cât mai sus".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo