Rareș Ilie este ultimul mare produs de export al fotbalului românesc. În numai un sezon jucat pe prima scenă, tânărul de 19 ani a impresionat câteva cluburi importante din Europa și a făcut pasul către fotbalul mare. Nice îi va plăti Rapidului 5 milioane de € în schimbul internaționalului român U19, o sumă aproape incredibilă ținând cont de situația în care se află fotbalul românesc.
Astăzi, Rareș Ilie a plecat spre FRanța, pentru a se alătura echipei conduse de Lucien Favre, care i-a luat locul la Nice lui Christopher Galtier, ajuns la PSG. Atacantul care a reușit 6 goluri și 10 assist-uri pentru Rapid în sezonul trecut este încrezător că se poate impune la noua sa echipă. Deși e foarte tânăr, Ilie nu vede în asta un impediment și speră că nu vea avea soarta altor jucători români plecați în campionate puternice.
"Cred că sunt pregătit, dar vom vedea acolo. Eu mă duc să dovedesc, nu sunt prea tânăr. Sigur nu va fi ușor, dar pentru asta m-am apucat de fotbal. Nu mi-e teamă, e normal ca lumea să aibă îndoieli legate de acest fapt, pentru că au fost atâtea exemple de tineri români plecați în străinătate. Dar eu m-am apucat de fotbal să joc în străinătate, nu să joc în România la nesfârșit și merg să îmi joc șansa", a spus Rareș Ilie, citat de as.ro.
Ligue 1
Rareș Ilie, debut pentru Nice în Ligue 1. Trupa lui Lucien Favre a remizat cu Touluse
ACUM 15 ORE
Citește și:

Rareș Ilie visează să ajungă la PSG

Rareș a recunoscut că nu se aștepta ca vreo echipă importantă să plătească 5 milioane de € pentru el acum. De altfel, el a mărturisit că a aflat foarte târziu de transfer, fiind concentrat pe ceea ce avea de făcut la Rapid. Săpunaru și Drăghia i-au spus că totul s-a perfectat și nu i-a venit să creadă.
"Chiar nu mă așteptam (n.r. – să vină așa devreme transferul). Eu nici nu am știut, am fost concentrat pe ce am de făcut Rapid, am aflat de curând de la tatăl meu, pentru că el s-a ocupat, și s-a produs această schimbare.
A fost un șoc, eram cu Drăghia și Săpunaru în mașină. Ei știau și râdeau de mine. A fost un șoc, nici nu știam cum să reacționez. Tata m-a sunat și mi-a zis că trebuie să ne grăbim că urmează să plecăm. Eu nu știam, auzisem doar de discuții, dar nu m-am concentrat pe asta pentru că trebuia să joc cu CFR. Ieri am aflat", a menționat Rareș.
Abițiile jucătorului român sunt foarte mari, iar acesta vrea ca Nice să fie doar o rampă de lansare către granzii Europei. Întrebat unde se vede peste 5 ani, Rareș a răspuns fără să ezite: "Sper că mai sus, poate chiar la PSG! Întotdeauna trebuie să-mi doresc cât mai mult. Deocamdată mă duc să-mi câștig locul, pentru că nu va fi ușor, și apoi voi ținti cât mai sus".
Ligue 1
Rareș Ilie ar putea debuta duminică în Ligue 1! Românul, în lotul lui Nice pentru meciul cu Toulouse
IERI LA 18:29
Ligue 1
Cu Rareș Ilie la psiholog: Secretele puștiului de 19 ani, un fotbalist cum nu mai există în România
01/08/2022 LA 14:49