Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Ilie, la primul antrenament cu Nice! Cine e primul prieten pe care și l-a făcut în Franța

Bianca Dumitru

Publicat 19/07/2022 la 07:40 GMT+3

Rareș Ilie a fost transferat săptămâna trecută de Nice. Fotbalistul de 19 ani a făcut acum primul antrenament alături de noii săi coechipieri și a oferit primele declarații în calitate de jucător al echipei lui Lucien Favre.

Rareș Ilie

Credit imagine: Twitter

Rareș Ilie a devenit săptămâna trecută jucătorul lui Nice, după ce francezii au ajuns la un acord cu cei de la Rapid pentru transferul său.
La începutul acestei săptămâni, fotbalistul de 19 ani a susținut primul antrenament sub comanda lui Lucien Favre, care l-a prezentat pe român grupului.
După sesiunea de pregătire, în care a reușit câteva execuții interesante, Rareș Ilie a oferit și primele declarații pentru clubul din Ligue 1. Mijlocașul a vorbit despre cum s-a simțit la antrenament și despre primul prieten pe care și l-a făcut în lotul lui Favre.
"A fost o zi bună, colegii m-au primit foarte bine. Am vorbit cu unii dintre ei, care se descurcă mai bine în engleză. Flavius (n.r. Daniliuc) m-a luat deoparte și mi-a explicat mai multe lucruri, pentru că și el este român. Am avut puține emoții la început, dar colegii m-au ajutat și acum mă simt foarte bine.
Cunosc acest club, știu că este un club mare. Am urmărit Ligue 1 și am fost impresionat, iar acum sunt fericit să fiu aici. Trebuie să îmbunătățesc unele lucruri în jocul meu pentru că sunt încă tânăr. Am venit aici să învăț și să joc cât mai bine", a declarat Rareș Ilie, pentru OGN Nice TV.
Citește și:

RAREȘ ILIE, PRIMUL ROMÂN CARE VA JUCA LA NICE

Rareș Ilie este noul jucător al lui Nice. Francezii au negociat intens în ultimele zile transferul românului, iar în cele din urmă Rapid a decis să-l lase pe jucător să plece. Tranzacția va aduce în conturile Rapidului 5 milioane de euro, Rareș Ilie urmând a avea un salariu anual de 500.000 de euro.
Astfel, tânărul fotbalist devine al doilea cel mai scump jucător vândut vreodată de Rapid, după Cristian Săpunaru, în schimbul căruia giuleștenii au încasat 6 milioane de euro de la FC Porto, în 2008.
Rareș Ilie a fost promovat la echipa mare a Rapidului în toamna lui 2020 și a pus umărul la promovarea echipei în prima ligă. În sezonul trecut, atacantul de 19 ani a jucat 38 de meciuri pentru Rapid, marcând de 6 ori și oferind 10 assist-uri.
Ilie a devenit un component de bază al naționalei U19 a României, cu care a participat la Campionatul European din acest an. În total, atacantul are 10 selecții la echipa U19, pentru care a marcat două goluri.
La Nice, Rareș Ilie ar urma să fie antrenat de Lucien Favre, fost antrenor la Borussia Dortmund, care i-a luat locul lui Christopher Galtier, ajuns la PSG. Rămâne de văzut dacă tehnicianul va alege să-l păstreze în lot sau dacă va decide să-l trimită la o echipă la care ar avea șanse să joace mai mult, respectiv să-l împrumute în liga a doua elvețiană, la Lausanne.
Rareș Ilie este primul jucător român care ajunge să îmbrace tricoul lui Nice. Echipa din Sud-Estul Franței a terminat pe locul 5 în sezonul trecut în Ligue 1 și va juca în preliminariile Conference League. Fondată în 1904, OGC Nice are în palmares 4 titluri în Franța (ultimul în 1959) și 3 Cupe ale Franței (ultima în 1997).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo