Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ladislau Boloni și-a găsit echipă! Românul va avea un obiectiv clar în sezonul viitor

Nicu Savin

Publicat 10/06/2022 la 22:50 GMT+3

Ladislau Bloni va fi noul antrenor al francezilor de la Metz, anunță celebra publicație L'Equipe.

Ladislau Boloni

Credit imagine: Eurosport

Ladislau Boloni a fost la un pas să preia naționala României în urmă cu câteva luni, dar nu a ajuns la un acord cu FRF. Deși are 69 de ani, tehnicianul român are în continuare pasiune și forță de muncă și își va continua cariera.
Conform francezilor de la L'Equipe, Boloni o va prelua pe Metz, echipă care a retrogradat din Ligue 1 în sezonul recent încheiat. Boloni a fost alesul conducerii pentru a-l înlocui pe Frederic Antonetti, care a antrenat echipa din 2020.

Ladislau Boloni o va prelua pe Metz

Experiența lui Boloni în fotbalul francez i-a determinat probabil pe șefii celor de la Metz să mizeze pe român în încercarea de a reveni repede în Ligue 1. Promovarea va fi cu siguranță marele obiectiv pentru sezonul viitor, fiind greu de crezut că Boloni ar fi acceptat propunerea pentru un alt scop. De-a lungul timpului, Boloni a mai antrenat în Hexagon la Nancy, AS Monaco, Rennes și Lens.
Tehnicianul român era liber de contract. Ultima echipă antrenată a fost Panathinaikos, de care s-a despărțit în vara anului trecut. Pe lângă echipele din Franța și Panathinaikos, românul a mai trecut în carieră pe la Sporting, Standard Liege, PAOK Salonoc, Antwerp sau Gent, dar a avut și câteva experiențe în țările arabe. De asemenea, Boloni a fost selecționerul României între iulie 2000 și iunie 2001.
Metz este un club de tradiție al Franței, împlinind în acest an 90 de ani de existență. Formația din nord-estul Franței nu are niciun titlu în palmares, cea mai bună clasare în Ligue 1 fiind locul 2, în sezonul 1997-1998.
Singurele trofee ale celor de la Metz sunt două Cupe ale Franței (1984 și 1988) și două Cupe ale Ligii Franței (1986 și 1996). Pe plan european, Metz se poate lăuda cu o finală de Cupa Intertoto (1999), pierdută în fața lui West Ham United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo