Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bordeaux s-a salvat de la faliment! și va juca în Ligue 2. Președintele le face fanilor un cadou inedit

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/07/2022 la 17:15 GMT+3

Bordeaux a terminat pe loc retrogradabil în sezonul precedent din Ligue 2, dar echipa franceză avea să fie retogradată în al treilea eșalon din cauza problemelor financiare ale clubului. Totuși, formația de mare tradiție din Franța a evitat retrogradarea oficială în liga a treia și va evolua din sezonul următor în Ligue 2.

Verband erteilt Bordeaux Startrecht in der 2. Liga

Credit imagine: SID

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Bordeaux a terminat pe ultimul loc în Ligue 1, în sezonul trecut, iar echipa antrenată de David Guion va evolua din sezonul următor în Ligue 2. Clubul a fost aproape de o retrogradare în liga a treia din cauza problemelor financiare, însă a reușit în cele din urmă să rămână în al 2-lea eșalon din Franța.

Bordeaux va juca sezonul viitor în Ligue 2

Președintele lui Bordeaux, Gerard Lopez a făcut apel la toți fanii clubului să vină la stadion, după ce a fost făcut public anunțul potrivit căruia Bordeaux a revenit în Ligue 2.
"Sâmbătă toată lumea pe stadion pentru primul meci din campionat! Voi oferi eu biletul!", a fost mesajul oficialului lui Bordeaux, semn că intrarea va fi liberă.
Fosta echipă din Ligue 1 a primit undă verde miercuri dimineață de la Comitetul Executiv al Federației Franceze de Fotbal. Astfel, Bordeaux va lua startul în Ligue 2 și va evolua în primul meci pe teren propriu, împotriva lui Valenciennes, de la ora 20:00, ora României.
Citește și:

Bordeaux, sezon precedent dezastruos

Bordeaux a evoluat foarte slab în sezonul trecut. Formația antrenată de David Guion a terminat pe ultimul loc în Ligue 1 și a reușit să câștige doar șase partide. Formația din Franța a fost aproape să retrogradeze din cauze financiare și în sezonul trecut, dar a câștigat procesul și au rămas în primul eșalon.
Bordeaux este o echipă de tradiție în Franța. Înființată în 1881, Bordeaux a câștigat 6 titluri de campioană, 4 Cupe ale Franței, 3 Cupe ale Ligii și 3 Supercupe. Este pentru prima oară în 30 de ani când Bordeaux retrogradează din Ligue 1. Ultima oară se întâmpla în sezonul 1990/1991, când Bordeaux retrograda din motive financiare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo