Articol scris de Răzvan Rădulescu
Bordeaux a terminat pe ultimul loc în Ligue 1, în sezonul trecut, iar echipa antrenată de David Guion va evolua din sezonul următor în Ligue 2. Clubul a fost aproape de o retrogradare în liga a treia din cauza problemelor financiare, însă a reușit în cele din urmă să rămână în al 2-lea eșalon din Franța.

Bordeaux va juca sezonul viitor în Ligue 2

Romanian Liga I
Andrei Ivan, dorit de o echipă de tradiție din Franța! Craiova ar fi primit deja o ofertă pentru el
02/08/2022 LA 08:26
Președintele lui Bordeaux, Gerard Lopez a făcut apel la toți fanii clubului să vină la stadion, după ce a fost făcut public anunțul potrivit căruia Bordeaux a revenit în Ligue 2.
"Sâmbătă toată lumea pe stadion pentru primul meci din campionat! Voi oferi eu biletul!", a fost mesajul oficialului lui Bordeaux, semn că intrarea va fi liberă.
Fosta echipă din Ligue 1 a primit undă verde miercuri dimineață de la Comitetul Executiv al Federației Franceze de Fotbal. Astfel, Bordeaux va lua startul în Ligue 2 și va evolua în primul meci pe teren propriu, împotriva lui Valenciennes, de la ora 20:00, ora României.
Citește și:

Bordeaux, sezon precedent dezastruos

Bordeaux a evoluat foarte slab în sezonul trecut. Formația antrenată de David Guion a terminat pe ultimul loc în Ligue 1 și a reușit să câștige doar șase partide. Formația din Franța a fost aproape să retrogradeze din cauze financiare și în sezonul trecut, dar a câștigat procesul și au rămas în primul eșalon.
Bordeaux este o echipă de tradiție în Franța. Înființată în 1881, Bordeaux a câștigat 6 titluri de campioană, 4 Cupe ale Franței, 3 Cupe ale Ligii și 3 Supercupe. Este pentru prima oară în 30 de ani când Bordeaux retrogradează din Ligue 1. Ultima oară se întâmpla în sezonul 1990/1991, când Bordeaux retrograda din motive financiare.
Fotbal
Zinedine Zidane sărbătorește 50 de ani. Viața sa fabuloasă, rezumată în 50 de date semnificative
23/06/2022 LA 10:56
Ligue 1
Bordeaux a fost retrogradată în liga a treia a Franței din cauza problemelor financiare
15/06/2022 LA 07:37