Newcastle s-ar putea transforma într-un punct de reper al fotbalului englez, însă patronii arabi ai grupării de pe St. James' Park negociază pentru un colos al fotbalului mondial. Calciomercato anunță că există discuții avansate între asiaticii din fruntea lui Inter și Fondul de Ivestiții care a preluat Newcastle și care îl are în frunte pe Prințul Mohammad Bin Salman, cel care are o avere de 320 de miliarde de lire.
CITEȘTE ȘI:
Cupa Mondială FIFA
Cel mai bun marcator al Spaniei la CM, doar rezervă cu Maroc! Surprizele lui Luis Enrique
06/12/2022 LA 14:48
ÎNCEPE NOUA ERĂ "NEWCASTLE": PRIMUL JUCĂTOR CONTACTAT DE MILIARDARII DIN PREMIER LEAGUE. A ACCEPTAT DEJA OFERTA

Arabii vor să profite de criza patronilor chinezi ai lui Inter

Inter e într-o situație dramatică din punct de vedere financiar, în această vară, după ce a oprit supremația lui Juventus, fiind nevoită să renunțe la cei mai importanți oameni. Antonio Conte (care a fost deja curtat de arabi pentru a o prelua pe Newcastle, dar a refuzat) a plecat de la cârma nerazzurrilor, spunând clar că nu există suficienți bani pentru a duce echipa la următorul nivel. Pentru ca echipa să poată supraviețui, au fost vânduți cei mai buni doi jucători, Lukaku (Chelsea) și Hakimi (PSG). Sunning Group are mare pierderi și în primăvară a fost nevoită să dizolve formația Jiangsu, fosta formație a lui Olăroiu, la doar 3 luni după cucerirea titlului în China.
În consecință, arabii vor să profite de situația limită în care se află patronii chinezi ai lui Inter și să preia clubul. Sursa citată notează că un amănunt important e legat de construirea noului Giuseppe Meazza. În cazul în care Primăria nu își va da ok-ul pentru planul comun avut de Inter și Milan, prețul cerut de actualii patroni e considerat mult prea mare de arabi.
Totuși, Inter și Milan sunt dispuse să respecte toate cele 16 condiții dictate de Consiliul Local pentru proiectul stadionului, astfel că acesta ar putea prinde, în perioada următoare, contur. Vorbim de un proiect în valoare de 1,2 miliarde de euro, astfel că arabii ar avea toată infrastructura garantată, urmând să pompeze bani doar pentru transferuri.
Newcastle și Inter ar urma să fie finanțate, dacă se va bate palma cu asiaticii, de același Fond de Investiții. Nu va fi un caz unic în Europa, RB Leipzig și Salzburg având în spate aceiași patroni. În aceeași măsură, patronii lui Manchester City au în portofoliu o mulțime de alte cluburi: New York City, Melbourne City, Yokohama Marinos, Montevideo City Torque, Girona FC, Sichuan Jiuniu și Mumbai City FC.
Cupa Mondială FIFA
Ironia lui Rakitic după ratările lui Lukaku din meciul cu Croația! "Cadoul" oferit de mijlocaș
02/12/2022 LA 19:15
Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
02/12/2022 LA 18:20