În vârstă de 40 de ani, Lucian Sânmărtean a vorbit pe larg despre naționala lui Mirel Rădoi. Invitat special în cadrul unei noi ediții #ETalks, Lucian a avut doar cuvinte de laudă la adresa selecționerului Rădoi, în care are încredere totală pentru misiunea de a-i face pe jucătorii convocați să dea totul pentru România pe teren.
Lucian Sânmărtean a fost selecționat la echipa națională de 21 de ori, și spune că pentru un jucător nimic nu este mai frumos în carieră. Fostul jucător născut la Bistrița ne-a mărturisit că nicio altă participare nu se poate compara cu prezența pe teren într-un meci pentru țara din care faci parte.
Ce vezi pozitiv la naționala României?
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, nemulțumit după remiza cu FC Voluntari! "Am avut 17-18 ocazii și am marcat o dată"
ACUM 2 ORE
Observ implementarea unui stil de joc foarte ofensiv, din punctul meu de vedere, chiar dacă rezultatele sunt cele care sunt. Eu care sunt implicat și merg și vorbesc cu Mirel văd o schimbare la echipă, o nouă atitudine, dar din păcate lui Mirel încă îi lipsesc rezultatele.
S-a vorbit foarte mult de venirea in corpore a lotului de la tineret la echipa mare. Tu lucrezi cu tinerii foarte mult, cât de greu se face această trecere?
Din moment ce vedem că rezultatele sunt destul de cenușii, una este să joci cu copii de vârsta ta, și aici mă refer la intensitate, la intelect și la formă sportivă, și alta e să joci cu jucători care au mult antrenament, foarte multă calitate. S-a tot discutat, au zis aduceți-i pe toți. Cosmin Contra i-a adus pe toți, i-a băgat, dar nivelul lor încă nu este de seniori, acești copii trebuie să se mai maturizeze. Apoi a venit Mirel, din nou jucători tineri aruncați în luptă, dar inconstanța lor se datorează și vârstei pe care o au. Și atunci trebuie făcut un mixt de experiență cu tinerețe.
Urmează meciul amical cu Belarus, pare un adversar mai abordabil față de ce avem în Nations League, poate fi acest meci un nou început pentru Rădoi?
Pe mine mă interesează mai puțin acest meci amical cu Belarus, eu vreau să văd o echipă națională care să-și revină din acest șoc, care are atitudine, entuziasm, jucători care-și doresc să joace pentru echipa națională, cred că Mirel este mai mult decât capabil să-i capaciteze pe acești jucători să-și dea viața pentru această echipă. Nu s-a prea văzut asta la ultimele meciuri. Cred că este un moment bun pentru Mirel ca să iasă din această zonă în care a intrat.
Ce înseamnă să joci la echipa națională?
Chiar dacă nu am avut prea multe selecții, cred că este cel mai important moment pentru un jucător. Chiar dacă vorbim de Champions League, de Europa League, totuși meciurile de echipă națională sunt cele mai importante și cu greutatea cea mai mare. Eu am simțit greutatea din tribună, greutatea unei națiuni întregi care stă și suferă, are emoții cu tine. Cred că nivelul maxim al unui jucător este echipa națională.
Lucian Sânmărtean, despre selecționerul Mirel Rădoi
Mirel este un antrenor foarte bine pregătit, e tânăr, într-adevăr, dar își face treaba cu vârf și îndesat. Eu îl apreciez foarte mult pentru evoluția lui de la fostul mare jucător la actualul antrenor și la viitorul mare antrenor. Are calități să ajungă mare antrenor. Trebuie să aibă mai multă grijă, mai multă liniște și cred că poate și demonstra, dar suntem români și nu avem răbdare. Îi facem mari după un joc și suntem în stare să-i distrugem după al doilea.

#ETalks cu Ion Alexandru, Lucian Sânmărtean, Florin Caramavrov și Cosmin Cioboată

PROGRAMUL NAȚIONALEI

  • 11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploiești
  • 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast
Romanian Liga I
Craiova, doar o remiză cu FC Voluntari! Ivan i-a adus un punct echipei lui Rădoi din penalty
ACUM 4 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
IERI LA 15:38