Harry Maguire, cel mai scump fundaș din istorie, a fost arestat vineri dimineață în Grecia după o altercație cu alți englezi și cu poliția. Ieri după-amiază, BBC a informat că poliția elenă i-a trimis în instanță pe Harry Maguire și pe alți doi indivizi implicați în altercație: "Violență împotriva forțelor de ordine, vătămare corporală, nerespectarea ordinelor, insulte și tentativă de dare de mită față de un angajat", sunt infracțiunile pentru care cei 3 au fost arestați și trimiși în instanță, potrivit sursei citate.
La ieșirea din tribunalul din apropierea insulei Syros, Harry Maguire n-a oferit vreo declarație, în ciuda numărului mare de întrebări adresate de jurnaliștii SkySports. Căpitanul lui Manchester United a mers până la mașină fără să scoată vreo vorbă, vizibil deranjat de situația în care se află. Singurul care a vorbit cu presa a fost avocatul lui Maguire. Acesta a răspuns unei singure întrebări: "Harry Maguire este liber?". Avocatul a răspuns scurt: "La ora actuală, da". Potrivit sursei citate, Harry Maguire a pledat nevinovat în fața acuzațiilor prezentate de autoritățile elene.

Harry Maguire poate scăpa definitiv de închisoare după scandalul din Grecia

Premier League
Ten Hag vrea să scape de Maguire la Man United: "Nu e singurul care pleacă"! Anunțul presei engleze
12/11/2022 LA 06:58
În ciuda faptului că autoritățile elene nu au glumit nicio clipă în privința altercației în care a fost implicat Harry Maguire, fotbalistul lui Manchester United poate scăpa chiar ieftin. După doar două zile petrecute în custodia poliției din Mykonos, Maguire poate pleca liber dacă va plăti 90,000 de lire sterline, mai puțin decât jumătate din salariul lui săptămânal pe Old Trafford.
În mod normal, Maguire ar trebui să se întoarcă la tribunalul din Grecia marți, însă internaționalul englez ar putea fi scutit de acest lucru dacă va plăti suma stabilită de judecătoria din Syros. Potrivit SkySports, momentan nu se știe sigur ce infracțiune a săvărșit Maguire. Pe lista poliției elene se numără inclusiv dare de mită către un oficial, infracțiune care se poate pedepsi cu până la 3 ani de închisoare.

Harry Maguire, cel mai scump fundaș din istorie

Harry Maguire a devenit în vara anului trecut cel mai scump fundaş din istorie după ce Manchester Unided a plătit 80 de milioane de lire sterline (87 de milioane de euro) clubului Leicester, pentru a obţine transferul jucătorului. În vârstă de 27 de ani, Maguire şi-a făcut junioratul al Sheffield United, apoi a trecut la Hull City.
După ce a mai fost împrumutat la Wigan, fundaşul a fost cumpărat de Leicester în vara anului 2017, cu 12 milioane de lire sterline plus bonusuri, care puteau duce la 17 milioane de lire sterline suma transferului. Cu Manchester United, Maguire a semnat un contract pe şase ani. Înaintea lui, cel mai scump fundaş din lume a fost olandezul Virgil Van Dijk, pentru care Liverpool a plătit, în ianuarie 2018, suma de 84 de milioane de euro clubului Southampton.
Liga Națiunilor UEFA
Harry Kane sare în apărarea lui Maguire după evoluția de aseară. "A jucat aproape într-un picior"
27/09/2022 LA 11:26
Premier League
Erik ten Hag vrea să-și vadă jucătorii "furioși" după debutul slab în Premier League! Ce le-a cerut
22/08/2022 LA 11:57