Ceea ce era extrem de probabil a devenit cert. Manchester City este noua campioană a Premier League. Rivalii de la United aveau nevoie de victorie în partida de duminică împotriva lui West Bromwich pentru a rămâne în luptă, însă au cedat surprinzător cu 0-1 în fața codașei.
City, care a câștigat cu 3-1 în deplasarea de la Tottenham Hotspur sâmbătă, are acum un avans de 16 puncte în clasament cu cinci etape înainte de finalul campionatului, devenind matematic campioană.Formația manageriată de Guardiola a pus totodată capăt unei serii improbabile de trei înfrângeri consecutive care i-a văzut incapabili să câștige matematic titlul în fața rivalilor de la United și eliminați din Liga Campionilor.
Guardiola și-a trecut în palmares medalia de câștigător în al treilea campionat puternic al Europei după ce a condus spre titluri pe Barcelona în Spania și pe Bayern Munchen în Germania. Constanța arătată de City de-a lungul sezonului a fost punctul forte al clubului, managerul catalan recunoscând că încă din septembrie echipa știa că este capabilă să câștige campionatul.
Romanian Liga I
Sepsi - U Craiova 3-1. Meci furtunos la Sf. Gheorghe, cu gol în secunda 23 și un alt gol cu mâna
ACUM CÂTEVA SECUNDE
„Am jucat atât de bine în multe, multe meciuri,” a spus. „Cred că victoria de pe Stamford Bridge ne-a oferit încrederea că putem să devenim campioni. Sezonul trecut nu am fost prea buni împotriva contracandidatelor – am câștigat puține meciuri. Jucând așa împotriva campioanei en-titre ne-a dat încrederea că putem intra pe teren și să evoluăm așa cum am făcut-o. În general am fost foarte solizi. Am primit goluri, însă cel mai important lucru nu este că primești goluri, ci că există ocazii împotriva ta. Noi am avut parte de puține în fiecare meci.”
Guardiola și căpitanul său, Vincent Kompany, au vorbit despre provocarea de a încerca să câștige două titluri consecutive, iar managerul a subliniat nevoia de a-și îmbunătăți echipa și mai mult.
„Cu siguranță nu va fi la fel sezonul următor, dar acesta [titlul] este obiectivul. Am reușit să o facem o dată, așa că putem să o facem și a doua oară. Trebuie să încercăm să fim mai buni sezonul viitor.”
Transmisiunile Premier League de pe Eurosport sunt sponsorizate de UPC Romania.
Premier League
Care transfer a fost cel mai inspirat? Analiza vedetelor Jota, Sancho, Grealish și Lukaku
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
CFR Cluj a transferat un portar din Italia! Anunțul făcut de campioana României
ACUM 2 ORE