Gaziantep a anunțat că a ajuns la un numitor comun cu Marius Șumudică în contextul încheiereii contractului antrenorului român:
"Drumurile noastre s-au despărțit reciproc de Marius Șumudică, care a fost antrenorul lui Gaziantep pentru un sezon și jumătate.Ne exprimăm recunoștința sinceră față de dl. Șumudică și întregul său staff ca urmare a contribuției aduse echipei noastre și le urăm succes în carieră", se arată în comunicatul emis de Gaziantep.
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Marocului a explicat cum a blocat Spania: "Nu sunt magician! Asta a fost cheia"
ACUM 4 MINUTE

Marius Șumudică s-a despărțit de Gaziantep

Relația dintre Marius Șumudică și președintele lui Gaziantep, Mehmet Buyukeksi, s-a răcit foarte rău în ultime vreme, din cauza situației contractuale a tehnicianului român. "Șumi" a fost extrem de nemulțumit pentru că oficialii turci au întârziat negocierile pentru prelungirea înțelegerii și pentru că i-au propus o diminuare a salariului.
Cei doi au avut un schimb acid de replici după meciul pierdut ieri de Gaziantep în campionat. Șumudică a fost criticat la o televiziune din Turcia, unde a fost folosită o expresie rasială, iar în această dimineață antrenorul român a emis un comunicat oficial pentru a lămuri situația.
Totul părea să se fi rezolvat, tehnicianul român exprimându-și dorința să-și ducă la bun sfârșit contractul scadent în vară. Lucrurile au luat însă o întorsătură radicală, iar Gaziantep a anunțat rezilierea contractului lui Șumudică, de comun acord cu antrenorul român.
Șumudică a bifat un sezon extraordinar pe banca lui Gaziantep, reușind să câștige 8 din cele 16 etape disputate până acum în campionatul Turciei. Antrenorul român a lăsat formația pentru care evoluează și Alexandru Maxim pe locul 4, la 3 puncte în spatele liderului Beșiktaș.

Șumudică era dornic să rămână la Gaziantep, dar în cele din urmă s-a despărțit de clubul turc

"Rămân atașat de familia Gaziantep. Mai am patru luni de contract și sunt deschis la discuții. Aceste zile au fost teribil de grele pentru mine. Poate cele mai grele din cariera mea de antrenor, indiferent pe unde am activat. Din acest motiv, prin acest comunicat de presă oficial, doresc să-mi precizez foarte clar poziția în contextul momentului.
Așa cum se poate verifica, chiar și în momentele grele, cu eliminări sau discuții extrafotbalistice, antrenorul Marius Șumudică nu a rostit niciodată cuvinte ofensatoare la adresa conducerii clubului, orașului Gaziantep sau a suporterilor. Sunt foarte atașat acestei comunități și exact din acest motiv am fost foarte implicat, am încercat să apăr această familie, am fost mai agresiv în timpul meciurilor și am suferit fiind eliminat de către arbitri.
Mereu am fost onorat că, după fiecare succes al echipei, primeam mesaje de felicitare din partea doamnei guvernator Fatma Șahin, pe care o respect foarte mult. Mereu mi-a transmis că fac cinste orașului și a dorit ca eu să devin cetățean turc. În aceste zile sunt foarte mâhnit și nu înțeleg de ce mi s-a construit imaginea unui așa zis inamic al orașului. Aș vrea să ating și un subiect extrafotbalistic, dar foarte important pentru mine", se arată în comunicatul de presă emis de Marius Șumudică.

Șumudică: "A deranjat subiectul, dar a fost doar o glumă!"

"Au apărut discuții atunci când am declarat că imi voi suna soția pentru a-mi trimite o sumă de bani. A deranjat subiectul, dar vreau ca oamenii din familia Gaziantep să realizeze că am facut o glumă. O glumă care se face foarte mult în România, o glumă la modă în țara mea!
Așa cum, la rândul meu, mi-am dat imediat seama că s-a făcut o glumă atunci când mi s-a transmis că ar fi fost mai bine ca banii pe care i-am oferit din propriul buzunar, ca bonusuri, jucătorilor ar fi fost mai bine să-i pun în conturile clubului. Efectiv, a fost vorba de două glume.
Revenind la chestiuni strict fotbalistice și care țin de relația mea cu clubul, poziția mea oficială este următoarea. Mai am patru luni de contract, doresc să-mi duc înțelegerea la bun sfârșit și sunt în continuare deschis la discuții în privința unei prelungiri sau rezilieri! Cu respect și fidelitate, Marius Șumudică", a încheiat tehnicianul român.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo, tensiuni și în lotul Portugaliei. Marca anunță ce a făcut azi, după ce nu a fost titular
ACUM 17 MINUTE
Fotbal
Eden Hazard și-a anunțat retragerea de la naționala Belgiei! Mesajul emoționant al starului
ACUM 20 MINUTE