Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a întrerupt seria fantastică de 15 partide fără înfrângere în campionatul din Turcia, trupa pregătită de român fiind învinsă, scor 1-2, de Sivasspor.
Președintele lui Gaziantep a răbufnit la adresa lui Marius Șumudică, după ce antrenorul român i-a criticat dur pe conducătorii clubului turc pentru că vor să-i reducă salariul.

Șumudică i-a oferit o nou replică acidă președintelui lui Gaziantep

Fotbal
Unde și-ar dori Mircea Lucescu să joace Dinamo Kiev meciurile din cupele europene: ”Ar fi bine”
ACUM 3 MINUTE
Extrem de supărat pentru situația de la club, tehnicianul român nu s-a oprit și i-a oferit o nouă replică puternică lui Mehmet Buyukeksi. "Șumi" l-a criticat pe președintele lui Gaziantep pentru că a discutat cu jucătorii săi despre diminuarea salariilor fără să-i spună și lui înainte.
"De vreo săptămână, conducerea a început să discute cu unii dintre jucătorii care termină contractele. Le-a propus o diminuare cu 20%, printre ei se numără și Toșca sau Junior Morais.... sunt vreo 7-8 jucători. Au rămas perplecși, au venit la mine, mi-au zis că au făcut performanță, au adus bani la club, cum e posibil așa ceva. Am rămas un pic uimit. Mi se părea logic să discute întâi cu mine, poate pe unii dintre ei nu îi voiam.", a declarat Marius Șumudică, pentru Telekom Sport.
Șumudică a vorbit apoi și despre propriul său salariu de la Gaziantep, spunând că suma pe care o primește este mult mai mică decât cea dezvăluită de președintele clubului:
"Spunea că eu câștig 920.000 de euro. Eu am 6 inși în staff, toți sunt plătiți din suma asta. Vrea să îi inducă în eroare pe toți. Nu câștig suma asta, nu pot să îi plătesc cu 3.000 de euro pe lună, că altfel s-ar întoarce în România, la Voluntari, Clinceni, FCSB. Plus, antrenorii mei își plătesc casa unde stau din salariul lor. N-am vrut să dezvălui lucrurile astea, dar mi-a ridicat mingea la fileu", a mai spus Șumudică.

Șumudică a răbufnit la finalul meciului pierdut de Gaziantep

La finalul partidei de astăzi, Șumudică a răbufnit la conferința de presă. Tehnicianul român le-a cerut explicații oficialilor lui Gaziantep, care vor să-i reducă salariul cu 10%. Fostul atacant al Rapidului a spus că "se simte nerespectat" și că nu știe dacă va mai continua la Gaziantep și din sezonul următor:
"Clubul a anunțat că mi-a făcut o ofertă mai bună. Este o minciună. Mi-au cerut o reducere de 10%. Am oferit echipei 80.000 de euro din buzunarul meu, iar președintele m-a întrebat de ce îi dau jucătorilor și nu îi dau clubului. E foarte greu să continui în asemenea condiții. Sunt la echipă până la finalul contractului (n.r - finalul acestui sezon). Vreau să muncesc în această țară, dar nu sunt respectat.
Succesul meu este evident, dar asta este răsplata? Să-mi reducă salariul? Voi ați accepta asta? Consider această propunere drept o insultă. Contractul meu expiră la finalul sezonului. Sunt aici până la finalul sezonului, dar nu știu mai departe. O voi suna pe soția mea să-mi trimită bani, clubul îmi cere mie bani, îmi taie din salariu", a spus Șumudică.

Președintele lui Gaziantep, reacție acidă la adresa lui Marius Șumudică

Președintele lui Gaziantep, Mehmet Buyukeksi, a reacționat imediat după ce a auzit declarația acidă a lui Șumudică, de la conferință. Conducătorul turc i-a oferit o replică pe măsură antrenorului român, amintind faptul că toate cluburile din Europa trec prin momente grele la nivel financiar, din cauza pandemiei de coronavirus.
"Șumudică cere contract, contract, contract după fiecare meci. În condițiile în care fotbalul turc stă prost cu banii, tribunele sunt goale, nu sunt venituri din publicitate. Nimeni nu vorbește atâta despre contract.
Noi îi dăm acum 1,2 milioane de euro, bani în care sunt incluse și salariile secunzilor. El vrea 1,6 milioane de euro. Da, e adevărat că vrem să-i reducem salariul cu 10%. Și Barcelona reduce salarii, și Galatasaray. Ce legătură are asta cu lipsa de respect?!
Noi am stat mereu lângă el, dar el își asumă tot succesul. Cum se poate întâmpla așa ceva? Nu e ca și cum primește 600 de euro!", a spus Mehmet Buyukeksi, pentru cotidianul Sabah, citat de digisport.ro.
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 3 ORE
Ligue 1
Efectul telenovelei Mbappe | Leonardo, demis de la PSG
ACUM 6 ORE