Gaziantep trece prin momente istorice grație românilor. Șumudică e arhitectul unei formații care a pierdut un singur joc în acest sezon, în condițiile în care toți granzii Turciei au cedat de cel puțin 3 ori. Dacă tehnicianul e geniul din umbră, pe teren strălucește Alexandru Maxim. Acesta a reușit al 8-lea gol al sezonului, în 16 partide disputate. El se află deja la cel mai bun sezon al carierei, niciodată anterior nereușind să puncteze de mai mult de 7 ori într-o stagiune. Maxim e al doilea în clasamentul golgheterilor din Turcia, la egalitate cu Aboubakar (Beșiktaș). Doar Boupendza a marcat mai multe goluri în acest sezon în Super Liga Turcă (9 reușite).
Mijlocașul naționalei a vorbit la superlativ despre Șumudică și e convins că acestuia îi va fi prelungit contractul, după această stagiune istorică. Nici nu ar avea cum să fie altfel, în contextul în care la începutul sezonului se vorbea despre un loc liniștit, fără emoții la retrogradare.
"E clar că "mister" și întregul staff au un cuvânt puternic de spus, au construit această echipă, au adus 15-16 jucători. E meritul lor. Nu e ușor să joci din trei în trei zile, avem o perioadă în care jucăm din trei în trei zile și nu e simplu.
Fotbal
Moment memorabil în finala Cupei Africii. Ce a făcut Salah înainte ca Mane să bată penaltyul
07/02/2022 LA 05:21
Atât ei și cât cei din cadrul clubului reușesc să ne mențină pe toți motivați. Avem continuitate din punct de vedere financiar, se țin de cuvânt cu tot ce ne promit. Performanța cea mare e că suntem neînvinși de 15 etape. Nu e ușor pentru nicio echipă. Cred că avem 23 sau 24 de meciuri în care marcăm. Meci de meci!
La cum evoluează lucrurile, e imposibil să nu i se ofere un nou contract (n.r. - lui Marius Șumudică). E unul dintre cei mai în vogă antrenori în Turcia. Are rezultate cu o echipă căruia nimeni nu îi dădea multe șanse", a spus Maxim la Digi Sport.

Șumudică: "Gaziantep e pe primul loc, nu s-a mai întâmplat în istoria clubului"

Șumudică a vorbit și el despre cât de importantă a fost victoria de azi, care a adus-o pe Gaziantep pe primul loc în clasament.
E o premieră istorică pentru club, care nici în liga secundă nu a cochetat cu poziția întâi. Tehnicianul român e mândru de jucătorii lui și a dezvăluit cum i-a motivat înainte de partidă.
"Suntem pe primul loc, nu s-a întâmplat niciodată în istoria acestui club, nici măcar în Liga 2, unde au fost la baraj. 25 de meciuri în care marcăm meci de meci, nu s-a întâmplat de mult în Turcia, nu pierdem de un an în casă, sunt lucruri extraordinare. E cea mai bună perioadă a carierei mele. Le mulțumesc jucătorilor, fără ei n-aș fi ajuns aici. Cuvintele sunt de prisos.
Bucurie mare, lideri, îți dai seama! Lideri în Turcia, după atâtea etape. Asta le-am spus de când am pregătit meciul: 'Vă e frică să fiți pe primul loc? Să luați 3 puncte și să faceți istorie? Nu trebuie să vă fie frică, pentru că sunteți cei mai buni!'. Să marchezi 25 de etape meci de meci cu echipe puternice, acasă și afară, înseamnă mult.
Maxim și Toșca au jucat senzațional, Junior a intrat ceas după accidentare. Din păcate, suntem decimați la meciul cu Sivasspor, nu avem mai mulți jucători. O să intre Mirallas, o să mai intre din jucători și sper ca și acolo să facem o figură frumoasă", a spus și Șumudică pentru sursa citată.
Africa Cup of Nations
"Aici se joacă alt fotbal!" Interviu exclusiv cu Nana Falemi despre Camerun - Egipt și Cupa Africii
03/02/2022 LA 11:59
Fotbal
Camerun, prima calificată în semifinalele Cupei Africii. Doi foști jucători din Liga 1, titulari
29/01/2022 LA 18:20