Jucătoarea de fotbal din Statele Unite ale Americii, Megan Rapinoe, a câştigat luni seara, la Paris, a doua ediţie a Balonului de Aur feminin din istorie, decernată în cadrul galei organizate de revista France Football, la Teatrul Chatelet din Paris.
Căpitan al campioanei mondiale la turneul final din iulie, Rapinoe a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Cupei Mondiale de anul acesta şi a cucerit şi titlul de cea mai bună marcatoare. Rapinoe reprezintă în Statele Unite ale Americii un simbol al luptei pentru drepturile LGBT şi pentru egalitatea între bărbaţi şi femei.

Megan Rapinoe, Balonul de Aur din fotbalul feminin

Olympic Games
Jocurile Olimpice 2020: Topul celor mai frumoase goluri înscrise în fotbal la Olimpiadă
08/04/2021 LA 10:56
Atacant al echipei din Seattle, la vârsta de 34 de ani, îi succede în palmaresul trofeului jucătoarei norvegiene Ada Hegerberg, de la Olympique Lyon. Rapinoe le-a devansat în clasamentul final al jurnaliştilor de specialitate pe jucătoarea din Anglia, Lucy Bronze, şi pe compatrioata sa, Alex Morgan, criteriile fiind performanţele individuale, colective, clasa şi cariera.
Lionel Messi a câștigat pentru a șasea oară în carieră Balonul de Aur.Argentinianul a mai primit acest premiu în 2009, 2010, 2011, 2012 și 2015. Messi a devenit astfel fotbalistul cu cele mai multe trofee ale Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo având cinci iar Platini, Cruyff și Van Basten câte trei.
Fotbal
Cea mai bună jucătoare a lumii, Megan Rapinoe, atac la Messi și Ronaldo: "De ce se tem?"
04/12/2019 LA 16:17
Fotbal
Christian Eriksen se antrenează cu Ajax: "E ca și cum aș reveni acasă"
ACUM 41 MINUTE