Articol scris de Romeo Ene
Antrenorul a reacţionat cu un mesaj publicat pe site-ul oficial al clubului napoletan în care oficializează despărţirea: "Un an și jumătate intens și prețios, o experiență pe care o voi purta mult timp în inima mea. Mulțumesc jucătorilor, staff-ului clubului, tuturor angajaților, președintelui De Laurentiis, care mi-a oferit această oportunitate".
Scottish Premiership
Ianis Hagi are un nou antrenor! Cine i-a luat locul lui Gerrard la Rangers
18/11/2021 LA 17:17

Gattuso, încântat de experienţa pe banca lui Napoli

"Dragă Rino, sunt fericit că am petrecut aproape doi ani alături de tine. Îţi mulţumesc pentru muncă, îţi doresc succes oriunde vei ajunge. O mare îmbrăţişare pentru soţie şi copii", a scris De Laurentiis pe Twitter în seara în care a anunţat despărţirea de Gattuso. Acesta din urmă a revenit cu un mesaj prin intermediul site-ului oficial al napoletanilor: "Să antrenez Napoli a fost o experienţă minunată: un an şi jumătate intens şi preţios, o experienţă pe care o voi purta mult timp în inima mea. Mulțumesc jucătorilor, staff-ului clubului, tuturor angajaților, președintelui De Laurentiis, care mi-a oferit această oportunitate".
Aşa începe mesajul de rămas bun, postat pe site-ul oficial al lui Napoli, prin care Gennaro Gattuso îşi ia la revedere de la clubul napoletan. Despărţirea, iminentă în ultima vreme, a fost anunţată de preşedintele Aurelio De Laurentiis, prin tweet-ul postat la finalul meciului cu Verona, scor 1-1.
Din cauza faptului că nu a câştigat în ultima etapă, Napoli a ratat calificarea în grupele UEFA Champions League în detrimentul lui Juventus: "Am reuşit să cunosc un oraș magnific, unde am trăit foarte bine alături de familia mea și de aceşti fani extraordinari, în ciuda faptului că pandemia ne-a ținut departe de atmosfera unică a stadionului numit după Diego Maradona
Dar în multe alte momente am simțit afecțiunea unică a napoletanilor față de echipa lor. O afecțiune pe care, împreună cu staff-ul meu, am încercat să o oferim înapoi, muncind în fiecare zi cu cea mai mare dedicare și profesionalism. Acum drumurile noastre se separă, dar nu voi uita niciodată aceste luni deosebite. Îi doresc lui Napoli numai succese", se arată în mesajul postat pe site-ul oficial al clubului.

Napoli a găsit repede înlocuitor pentru Gatusso

Sergio Conceicao a antrenat-o pe Porto de la începutul sezonului 2017-2018 şi va veni la Napoli liber de contract, conform Corriere dello Sport, deoarece nu şi-a prelungit înţelegerea cu portughezii, scadentă la finalul acestui sezon. Porto a terminat campionatul pe 2 şi a eliminat-o pe Juventus din optimile Ligii Campionilor, oprindu-se în faza sferturilor, acolo unde a fost eliminată de Chelsea.
Ca antrenor, Conceicao le-a mai pregătit pe Olhanense, Coimbra, Braga, Vitoria Guimaraes și Nantes, având patru trofee, două titluri, o cupă şi o Supercupă cu Porto. Gennaro Gattuso a fost demis de la Napoli imediat după ce echipa a ratat calificarea în Champions League. Gennaro Gattuso a ajuns la Napoli în decembrie 2019, înlocuindu-l pe Carlo Ancelotti. În sezonul precedent, echipa a terminat pe locul 7 în Serie A și apoi a ajuns în grupele Europa League. Aventura napoletanilor în Europa s-a oprit în 16-imi, fiind eliminați surprinzător de Granada.
Din acel moment au început să apară zvonurile că Gattuso nu mai are zile multe "sub Vezuviu", chiar dacă în Serie A lucrurile au început să meargă tot mai bine. Napoli a urcat pe un loc de Champions League pe final și avea nevoie de o victorie în ultima etapă pentru a reveni în grupele Champions League. Din nefericire pentru fanii napoletani, meciul cu Verona s-a terminat 1-1, iar victoria lui Juventus de la Bologna a lăsat-o pe Napoli în afara Top 4.
Premier League
Ianis Hagi, "interzis" la Aston Villa! Detaliul care s-a aflat abia astăzi în presa engleză
12/11/2021 LA 14:04
Scottish Premiership
Un fost campion mondial, dispus să o preia pe Rangers! Cine l-ar putea antrena pe Ianis Hagi
11/11/2021 LA 18:59