Super Liga este din nou de actualitate, după ce în aprilie anul trecut proiectul a fost sortit eșecului din fașă, în urma reacțiilor extrem de vehemente la adresa "insurgenților".
Dintre cele 12 cluburi care și-au anunțat în aprilie dorința de a crea Super Liga, o ligă disidentă privată care reunea cele mai mari echipe de cluburi europene, 9 s-au disociat rapid în fața presiunii propriilor jucători și suporteri, precum și a organelor de conducere din fotbalul european și mondial. Acum, Juventus - prin Andrea Agnelii -, și cei doi președinți de la Barcelona și Real Madrid (Laporta și Perez) au pus la punct o nouă strategie, întâlnindu-se la Londra pentru a pune la punct ultimele detalii. Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a discutat ieri pe larg despre această strategie a granzilor, pe care i-a înfierat. Atât pentru idee, dar mai ales pentru momentul ales.
"În timp ce salvăm jucători și ajutăm într-o situație groaznică, ei lucrează la un proiect ca acesta. (...) Este o prostie totală și asta o știe toată lumea, în afară de ei. Este interesant de văzut că ei critică UEFA și ECA (asociația europeană a cluburilor), dar unul dintre ei a fost președintele ECA (n.r. Andrea Agnelli). Cu o săptămână înainte de a lansa prima Super Ligă, lăuda competiția", a spus Ceferin, citat de eurosport.fr.
Fotbal
Chelsea se destramă! City și Real Madrid se luptă pentru unul dintre cei mai valoroși jucători
12/03/2022 LA 15:16
CITEȘTE ȘI:
EVOLUȚIA LUI MESSI LA PSG, ANALIZATĂ DE MARQUINHOS! "L-AU SCHIMBAT MULTE, DAR ÎL SIMT FOARTE BINE"

Ceferin are un aliat de nădejde în Javier Tebas

Ceferin susține că nu se va opune proiectului, dar că acele cluburi vor trebui să se pregătească de repercusiuni. Fotbaliștii vor fi și ei vizați, în sensul în care nu își vor mai putea reprezenta naționalele.
"Cluburile sunt libere să își creeze propriile competiții, dar nu vor mai juca în nicio competiție sub egida UEFA", a spus Ceferin.
Mai întâi au lansat acea idee care era un nonsens în mijlocul pandemiei. Acum aud că lansează o nouă SuperLigă, în mijlocul unui război. Trebuie să trăiască într-o lume paralelă | Aleksander Ceferin, președinte UEFA
Ceferin are un aliat de nădejde în Javier Tebas, președintele La Liga, care înțelege că un campionat fără Barcelona și Real Madrid nu ar mai interesa pe nimeni. Președintele Ligii Profesioniste din Spania a atacat dur oficialii lui Juventus, Real Madrid și Barcelona.
"Mint mai mult decât Putin. În urmă cu o săptămână, reprezentanții celor trei cluburi s-au întâlnit, acum neagă și nu recunosc. Continuă să susțină că această competiție nu va afecta campionatele și cupele europene. Trebuie să ne creadă idioți, proști", a spus Tebas.
Fotbal
L'Equipe: Super Liga Europei aduce o mare noutate. Singura echipă din cei 12 granzi care a "trădat"
04/03/2022 LA 14:02
Premier League
United a renunțat la Pochettino. Alex Ferguson insistă pentru un nume uriaș
03/03/2022 LA 06:11