Mircea Lucescu este din nou campion în Ucraina. După ce a scris istorie pe banca lui Șahtior Donețk, cucerind 8 titluri, a sosit momentul ca tehnicianul român să strălucească la cârma rivalei Dinamo Kiev.
"Il Luce" și-a asigurat matematic trofeul suprem din Ucraina, după victoria categorică împotriva lui Inhulets, scor 5-0. Cu 3 runde rămase până la finalul stagiunii, Dinamo Kiev are un avans de 13 puncte față de Șahtior.

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev, felicitați de patronul marii rivale Șahtior

Liga
Hazard a refuzat o primă șansă de a pleca de la Real! Perez acceptase oferta de 40 de milioane de €
ACUM 28 MINUTE
Igor Surkis a făcut o serie de declarații interesante după ce Dinamo Kiev și-a asigurat matematic titlul în Ucraina. După ce a asigurat că "Il Luce" va continua la echipă și a confirmat că toată lumea își va încasa primele promise, patronul lui Dinamo a dezvăluit că Rinat Akhmetov, conducătorul rivalei Șahtior, l-a sunat imediat după meciul cu Inhulets.
Akhmetov a fost prima persoană care l-a felicitat pe Surkis pentru trofeul cucerit, în ciuda rivalității uriașe dintre cele două echipe.
"Rinat Akhmetov a fost primul care m-a felicitat. Nici nu apucasem să intru în vestiar şi telefonul a sunat. În ciuda faptului că era ziua mamei lui, Rinat m-a felicitat cu căldură. Este o persoană inteligentă care ştie să facă bani, dar şi cum se formează o echipă mare.
Dacă nu există Dinamo Kiev, nu ar fi nici Şahtior. Şi invers. Azi, în Ucraina, sunt două cluburi care luptă pentru supremaţie, Şahtior şi Dinamo. Dinamo compensează componenta financiară cu ambiţie. Vă asigur că toate meciurile din acest sezon au fost jucate pentru aceste medalii. Nimeni nu ne-a oferit acest titlu.
Dacă "minerii" (n.r. - porecla lui Șahtior) au devenit mai slabi? E treaba lor să stabilească asta. Nici următorul sezon nu va fi uşor", a declarat Surkis, citat de football.ua.
https://i.eurosport.com/2021/04/27/3122483.jpg
Mircea Lucescu și Rinat Akhmetov

Prima reacție a lui Mircea Lucescu, după ce a devenit campion al Ucrainei cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a oferit o primă reacție după ce a devenit campion al Ucrainei, pe banca lui Dinamo Kiev. Tehnicianul român și-a lăudat jucătorii pentru munca depusă și a dezvăluit care este principala diferență dintre echipa de acum și cea pe care a preluat-o în vară.
Mai mult, "Il Luce" a declarat că a avut parte de luni grele, ținând cont atât de pandemie, cât și de protestele fanilor lui Dinamo Kiev, care nu au uitat că românul a bifat performanțe uriașe la marea rivală Șahtior Donețk, timp de 12 ani:
"Vreau să continuăm în aceeași manieră, pentru că mai avem trei meciuri în deplasare și, apoi, finala Cupei Ucrainei, pe care trebuie să o abordăm pregătiți.
Principala prioritate în acest sezon a fost să formăm o echipă sănătoasă, competitivă. Am reușit. Sunt recunoscător băieților, îi felicit pentru această reușită. Nu a fost deloc ușor să trec peste aceste luni. Am pus presiune, dar fără ea ar fi fost imposibil să obținem ceea ce am obținut.
Dacă mă întrebi care este diferența dintre actuala echipă și formația pe care am acceptat-o în august, voi spune că băieții au căpătat mentalitatea de învingători. Campionii sunt aceiași jucători care erau la Dinamo și înainte, dar cel mai important lucru nu este talentul, ci munca. Băieții au trăit fiecare zi cu gândul de a deveni campioni.
Azi am făcut cinci schimbări, ca acești oameni să simtă că iau parte la victoria asta. Este păcat că am putut să fac doar cinci schimbări. Toți jucătorii meritau în mod egal titlul. Nimic nu s-a schimbat în jocul nostru după ce am făcut schimbările. Am continuat să jucăm și am marcat", a spus Mircea Lucescu, citat de sport.ua.
  • În actualul sezon din Ucraina, Dinamo Kiev a înregistrat 18 victorii, 4 remize și o înfrângere.
  • "Il Luce" va încerca acum să facă event-ul în Ucraina. Dinamo va juca în finala Cupei contra celor de la Zorya.
  • În mai puțin de un an de când se află la Dinamo, Mircea Lucescu a câștigat deja 2 trofee: titlul și Supercupa Ucrainei.
Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Constantin Budescu va semna cu Sepsi Sântu Gheorghe până în vară! Ce salariu va avea mijlocașul
ACUM 2 ORE