Conducerea clubului Sacramento Republic FC a aprobat proiectul în ceea ce privește construirea propriei arene, în districtul Railyards, aceasta urmând să aibă o capacitate totală de 20,100 locuri. Costurile construirii acestui proiect se vor ridica la suma de 300 de milioane de dolari.
Don Garber, directorul executiv al Major League Soccer, a emis un comunicat prin care salută înscrierea echipei din Sacramento în campionatul intern, începând din anul 2022.
Major League Soccer continuă să crească pe teritoriul Americii de Nord și suntem mândri să primim echipa din Sacramento ca noua noastră echipă. În ultimii ani, suporterii au susținut necondiționat clubul Sacramento Republic FC și au arătat faptul că acest club merită să concureze la cel mai înalt nivel. Mulțumită eforturilor determinante și implicarea noilor investitori Ron Burkle și Matt Alvarez, alături de conduita domnului primar al orașului Sacramento, Republic FC se va alătura MLS cu un stadion de fotbal de înaltă calitate, ce va transforma acest sport în capitala Californiei.
MLS
Modul surprinzător în care Inter Miami, echipa patronată de Beckham, încurajează distanțarea socială
24/03/2020 LA 11:02
Ron Burkle, un antreprenor implicat în afaceri din ramurile tehnologiei ospitalității, va fi principalul investitor al celor de la Sacramento Republic FC, acestuia urmând să i se alăture Matt Alvarez, un producător și executiv în industria entertainmentului, în timp ce Kevin Nagle, președintele și totodată directorul executiv al clubului din statul american California, va fi un membru central al grupului de investitori.
Ron Burkle a ținut să asigure că relațiile dintre clubul Sacramento Republic FC și primăria orașului vor fi benefice suporterilor.
Alegerea orașului Sacramento de către Major League Soccer pentru o echipă de expansiune este o victorie ce trebuie celebrată de fiecare membru al comunității noastre. Aceasta a fost o muncă de echipă foarte puternică între fanii echipei din regiunea Sacramento și primăria orașului, partenerii și liderii de corporație. Suntem mândri să facem parte din echipa pusă la punct de Kevin Nagle, ceea ce devine din ce în ce mai puternică prin intermediul sprijinului acordat de grupul local de investiții. Relația dintre orașul Sacramento și clubul nostru este deja una specială și suntem dispuși să păstrăm aceeași conexiune în anii ce vor urma.
Înființat în anul 2012, clubul Sacramento Republic FC s-a alăturat eșalonului secund din Statele Unite ale Americii, United Soccer League Championship, câștigând titlul de campioană la primul sezon petrecut în divizia secundă. Odată cu această performanță, un număr important de fani a început să își facă simțită prezența la meciurile favoriților de pe teren propriu. În urmă cu două sezoane, clubul a primit promisiunea punerii în vânzare a aproximativ 10,000 de abonamente, în eventualitatea în care clubul va fi înscris în Major League Soccer. De altfel, în ultimul sezon din USL Championship, Sacramento Republic FC a înregistrat o medie de 10,386 de suporteri la meciurile de pe propriul teren, iar între anii 2015 și 2018, clubul a avut o medie de cel puțin 11,300 de fani..
Darrell Steinberg, primarul orașului Sacramento, California, a oferit câteva cuvinte despre importanța unui asemenea anunț la nivelul comunității cu a șasea populație că mărime din statul California.
Anunțul selectării orașului Sacramento pentru a se alătura Major League Soccer face din această zi una momumentală pentru istoria orașului nostru, Vreau să-i mulțumesc domnului Don Garber și tuturor celor implicați în Major League Soccer pentru încrederea acordată acestui oraș și sunt fericit că inițiativa arătată de către Ron Burkle, respectiv Matt Alvarez s-a dovedit un succes. Ca o franciză MLS, Sacramento Republic FC și noul nostru stadion de fotbal va aduce o creștere atât culturală, cât și economică în orașul Sacramento.
Astfel, Major League Soccer, cu un format actual de 24 de echipe, va ajunge la 29 de reprezentante odată cu startul sezonului 2022-23, după de Inter Miami CF, clubul patronat de David Beckham și Nashville SC și-au anunțat înscrierea în campionat odată cu startul următorului sezon, urmate de Austin FC pnetru anul 2021. De asemenea, orașul St.Louis a anunțat în luna august a acestui an înscrierea pentru ediția 2022-23, devenind a 28-a echipă ce se alătură Major League Soccer.
MLS
Ibrahimovic a anunțat despărțirea de LA Galaxy! Mesajul ironic postat de suedez
14/11/2019 LA 07:46
MLS
New York City FC, eliminată din playoff-ul MLS! Mitriță a primit cea mai mică notă!
24/10/2019 LA 07:15