Potrivit Sky Sports, Phil Neville va fi noul antrenor al celor de la Inter Miami, echipa din MLS al cărui acționar este legendarul David Beckham. Tehnicianul de 43 de ani și-a reziliat contractul cu echipa națională feminină a Angliei, contract care urma să expire în luna iulie a acestui an.
"A fost o onoare să conduc Anglia și m-am bucurat de trei dintre cei mai buni ani ai carierei mele de antrenor. Jucătoarele care poartă tricoul Angliei sunt printre cei mai talentați și dedicați sportivi cu care am avut vreodată privilegiul de a lucra. M-au provocat și m-au îmbunătățit ca antrenor și le sunt foarte recunoscător pentru amintirile fantastice pe care le-am împărtășit împreună", a declarat Phil Neville la despărțirea de naționala feminină a Albionului.
Funcția de selecționer al naționalei feminine a fost prima experiență ca antrenor principal al fostului jucător de la Manchester United și Everton. Neville a îndeplinit rolul de secund al mai multor manageri cunoscuți, printre care Stuar Pierce, Nuno Espirito Santo sau David Moyes.
Cupa Mondială FIFA
Poveștile căpitanilor care au ridicat trofeul Campionatului Mondial de-a lungul istoriei (I)
09/11/2022 LA 14:32
https://i.eurosport.com/2021/01/18/2973783.jpg

Phil Neville va semna cu Inter Miami

Phil Neville a acceptat deja oferta primită de la Inter Miami și va fi numit în curând în noua sa funcție. Noul sezon din MLS va începe în martie, iar tehnicianul are suficient timp la dispoziție pentru a se adapta la noua sa echipă în timpul perioadei de pregătire.
Inter Miami este cea mai nouă echipă din fotbalul de peste ocean. Gruparea la care printre acționari se numără și David Beckham a terminat sezonul trecut pe locul 10 în Conferința de Est, ratând calificarea în play-off-ul din MLS.
Cei mai galonați jucători ai formației din Florida sunt Gonzalo Higuain și Blaise Matuidi, ambii ajunși în Statele Unite de la Juventus.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

MLS
Prima reacție a lui David Beckham după zvonurile privind transferul lui Messi la Inter Miami
31/10/2022 LA 17:17
Ligue 1
PSG și Barcelona, puse în așteptare! The Athletic anunță că Messi este în negocieri cu un alt club
31/10/2022 LA 09:45