Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LA Galaxy continuă tradiția transferurilor din Europa! Ultima mutare: un fost campion al Angliei

Cosmin Cioboata

Actualizat 21/01/2020 la 20:21 GMT+2

Javier Hernández, poreclit "Chicharito", a fost prezentat oficial la LA Galaxy.

Zlatan Ibrahimovic, L.A. Galaxy

Credit imagine: Getty Images

Potrivit presei din Statele Unite, oficialii lui LA Galaxy le-au plătit 8,5 milioane de euro celor de la Sevilla pentru transferul mexicanului. Chicharito a semnat un contract pe 3 ani cu formația din Los Angeles, urmând să câștige 5,4 milioane de euro pe sezon, plus bonusuri, susțin jurnaliștii de la Sports Illustrated.
Pe contul oficial de Twitter, formația din MLS a postat un videoclip cu cele mai importante momente din cariera atacantului mexican, care a jucat la cluburi precum Manchester United, Real Madrid și Sevilla.
"A fost momentul și oportunitatea potrivită. Jonathan (n.r. - Dos Santos) mi-a spus că acest campionat este subestimat. Eu chiar nu cred că mergi acolo pentru a te retrage. Voi juca, asta mi-am dorit întotdeauna.
Oamenii vor spune că am ales asta pentru că nu am confirmat în Europa, dar nu depinzi mereu doar de tine. În ultimii doi ani, antrenorii au decis să acorde încredere altor jucători. Acum, managerul lui LA Galaxy mi-a spus că sa bazează pe mine, de aceea am acceptat această ofertă.", a declarat Chicharito, pentru LA Times.

Chicharito, înlocuitorul lui Ibrahimovic la LA Galaxy

Chicharito este văzut drept un înlocuitor al lui Zlatan Ibrahimovic la formația din Los Angeles. Suedezul a îmbrăcat tricoul americanilor în sezoanele 2018 și 2019, reușind să marcheze 53 de goluri în 58 de apariții. El a decis să plece la AC Milan, în această iarnă.
De-a lungul carierei, Chicharito a evoluat la echipele Deportivo Guadalajara, Manchester United, Real Madrid, Bayer Leverkusen, West Ham și FC Sevilla. Atacantul de 31 de ani a adunat și 109 selecții pentru prima reprezentativă a Mexicului, pentru care a reușit să înscrie 52 de goluri, fiind cel mai bun marcator din istoria naționalei sale.
În perioada petrecută la Sevilla, viitoarea adversară a celor de la CFR Cluj în "16-imile" Europa League, Chicharito a sosit la începutul lunii septembrie, dar a evoluat în numai 15 partide, reușind să înscrie de 3 ori. Numit jucătorul mexican al anului 2011, Chicharito a reușit să câștige două titluri în Premier League, în sezoanele 2010/2011 și 2012/2013, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Manchester United.
De-a lungul timpului, LA Galaxy a primit cu brațele deschise mulți jucători de top, care au făcut performanță în Europa. Printre aceștia se numără David Beckham, Steven Gerrard, Zlatan Ibrahimovic, Robbie Keane și Ashley Cole.
Cele mai tari transferuri sunt comentate în vlogul LIVE TRANSFERS, disponibil pe pagina de Facebook a Eurosport, în fiecare luni și vineri de la 18:00.
live transfers
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo