Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum au anunțat cei de la Inter Miami că s-au înțeles cu Messi + Reacția oficialilor MLS

Bianca Dumitru

Actualizat 07/06/2023 la 23:17 GMT+3

Lionel Messi s-a despărțit de PSG după ultimul meci din sezonul 2022/23 din Ligue 1. Argentinianul le are pe urmele sale pe Barcelona, Al Hilal și Inter Miami, iar o decizie este așteptată în zilele următoare, mai ales că presa internațională a scris că Messi s-ar fi hotărât să accepte oferta americanilor.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | După ce a apărut interviul în care Messi a confirmat că va semna cu Inter Miami, americanii au publicat pe rețelele de socializare un videoclip prin care au anunțat că argentinianul va ajunge în MLS.
În imagini, oficialii clubului s-au folosit de capturi ale publicațiilor și conturilor de Twitter care au scris de-a lungul ultimelor luni că Messi fie va merge la Al Hilal, fie se va întoarce la Barcelona.
La rândul lor, oficialii MLS au transmis un mesaj după anunțul transferului lui Messi în campionatul american: "Suntem încântați că Lionel Messi a declarat că intenționează să se alăture lui Inter Miami și MLS în această vară.
Deși mai sunt aspecte de pus la punct pentru a finaliza un acord formal, așteptăm cu nerăbdare să-l primim alături de noi, în competiție, pe unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile."
UPDATE | Lionel Messi este așteptat să își dezvăluie motivele pentru care a ales să meargă la Inter Miami în următoarele ore, când va oferi mai multe detalii privind viitorul său, conform jurnalistului Fabrizio Romano.
Acordul între cele două părți va fi valabil cu efect imediat, tatăl argentinianului plănuind să călătorească la Miami în această noapte.
UPDATE | Fabrizio Romano, unul dintre cei mai importanți jurnaliști specializați pe mercato, a confirmat că Lionel Messi va semna cu Inter Miami, precizând că anunțul oficial va fi făcut în următoarele ore.
Conform acestuia, argentinianul va juca în MLS în următorul sezon, în timp ce șansele Barcelonei de a-l readuce pe Camp Nou s-au risipit.

Lionel Messi s-a despărțit de PSG în weekend, după ultimul meci din sezonul 2022/23 din Ligue 1. Plecarea argentinianului a fost anunțată înainte de startul partidei, dar nu se știe încă sigur unde va juca fotbalistul din toamnă, pe urmele sale aflându-se Barcelona, Al Hilal și Inter Miami.
După ce presa internațională a anunțat că Messi ar fi cerut oprirea negocierilor cu șefii celor de la Al Hilal, jurnaliștii publicațiilor de top din Franța și SUA au scris că argentinianul s-ar fi decis asupra transferului la Inter Miami.
Francezii de la L'Equipe au notat că echipa lui David Beckham este marea favorită să-i obțină semnătura lui Messi, cu toate că Barcelona a primit astăzi o veste bună, prin faptul că La Liga a aprobat planul de viabilitate al clubului pentru următoarele două sezoane, ceea ce ar putea ajuta la revenirea lui Leo pe Camp Nou.
Cu toate astea, jurnalistul Guillem Balague, care i-a scris autobiografia campionului mondial, a anunțat că fotbalistul s-a decis și că va semna cu Inter Miami, club de la care ar putea ajunge, sub formă de împrumut, la Barcelona.
Citește și:

Inter Miami îi oferă facilități uluitoare lui Messi

Inter Miami este gata să-i ofere facilități extraordinare lui Messi. Sursa citată notează că argentinianul ar urma să încaseze un procent semnificativ din profitul înregistrat prin aplicația MLS Pass.
Drepturile de televiziune MLS sunt în mâinile Apple, care a plătit 2,5 miliarde de dolari Ligii Americane pentru un contract pe zece ani. Americanii estimează că numărul de abonați la aplicația MLS Pass va crește considerabil dacă Messi va ajunge peste Ocean, astfel că acesta va fi recompensat financiar în funcție de încasările suplimentare.
De asemenea, Messi ar urma să încaseze o sumă uriașă și de la Adidas. Legătura lui Messi cu Adidas este cunoscută, întrucât relația sa cu marca germană datează din 2006. Adidas îmbracă toate echipele MLS (29) printr-un contract de sponsorizare pe care l-a semnat până în 2030 pentru o valoare de 830 de milioane de dolari.
Inter Miami ar fi stabilit chiar și data pentru posibilul debut al lui Messi la echipa lui David Beckham. Aceasta ar fi pe 21 iulie, împotriva lui Cruz Azul, într-un turneu amical care se va disputa pe stadionul DRV PNK din Miami.
Pentru a-l convinge pe Messi să joace în MLS, proprietarii lui Inter Miami îi oferă posibilitatea să devină acționar, astfel că există suficiente motive pentru argentinian să încline către o mutare în SUA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo