Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Noi reguli pentru Leo Messi și colegii săi. Se schimbă regulamentul în MLS din 2024

Maria Olteanu

Publicat 15/12/2023 la 16:45 GMT+2

MLS a anunțat că limitează la 10 secunde timpul pentru înlocuirea unui jucător în timpul meciului, precum și alte schimbări care vor intra în vigoare din 2024.

Lionel Messi w barwach Interu Miami

Credit imagine: Getty Images

Major League Soccer (MLS), liga profesionistă de fotbal din Statele Unite, a introdus, joi, o nouă regulă care limitează la 10 secunde timpul alocat unui jucător pentru a părăsi terenul de joc atunci când este înlocuit, iar în caz contrar, echipa va fi nevoită să joace minim 60 de secunde cu un om mai puţin decât înainte de schimbare, informează agenţia EFE.
Noua regulă a fost aprobată de Consiliul director al MLS şi se va aplica pentru sezonul 2024, alături de alte noutăţi care vor implica diverse zone ale jocului.
"Dacă jucătorul nu părăseşte terenul în cursul celor 10 secunde, înlocuitorul său va trebui să aştepte 60 de secunde înainte de a intra în joc la următoarea întrerupere, iar echipa va juca cu un om în minus. Excepţiile de la regulă includ leziuni şi înlocuiri de portari", a informat MLS.
Această regulă a fost testată în sezonul trecut al MLS NEXT Pro, campionatul echipelor de rezerve, în care 99,7 la sută din cele 3.200 înlocuiri s-au realizat în cele zece secunde sau mai puţin.
Sursă: AGERPRES
Pe lângă aceste reguli, deciziile VAR vor fi anunțate pe stadioane de către arbitri, iar jucătorii care necesită îngrijiri medicale vor trebui să rămână în afara terenului timp de 2 minute.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo