Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am revenit din iad". Alexandru Mățan, reacție sinceră la revenirea în România, după ce a devenit campion în America

Maria Olteanu

Actualizat 13/12/2023 la 19:10 GMT+2

Alexandru Mățan a devenit campion în MLS, după ce echipa sa, Columbus Crew, a învins-o pe Los Angeles FC în finala competiției. Fotbalistul român s-a întors miercuri în țară și a dezvăluit câteva detalii și dificultăți din drumul său spre visul american și titlul cucerit în week-end.

Alex Mățan (Columbus Crew), campion în MLS

Credit imagine: Twitter

Alexandru Mățan a devenit în weekend campion în MLS, după ce echipa sa, Columbus Crew, a învins-o pe Los Angeles FC, scor 2-1, în finala din acest sezon de MLS.
Românul a fost integralist în ultimul meci al sezonului și a avut o prestație bună. De altfel, el este unul dintre jucătorii de bază din lotul lui Wilfried Nancy, fiind titular în majoritatea partidelor. În 37 de meciuri jucate în acest sezon, Mățan a dat două goluri și 11 pase decisive.
Miercuri, după ce a devenit campion în America, Alexandru Mățan s-a întors în țară, iar la aeroport a oferit câteva reacții sincere despre ultima perioadă din viața sa și despre cât de dificil a fost să o depășească, înainte de a câștiga campionatul peste ocean.
Acesta mai are contract cu gruparea Columbus Crew până la finalul anului 2024, dar momentan ia în calcul prelungirea înțelegerii.

Alexandru Mățan, discurs sincer după ce a devenit campion în America

"Știa toată lumea perioada mea. Nu a fost prea bună. Am revenit din iad și mă bucur. Sunt bine acum. Eu doar mă rugam să mă fac bine și cam atât. Domnul antrenor a vorbit cu mine, mi-a dat încredere. El știa ce jucător sunt. Degeaba te împinge familia de la spate, dacă omul care trebuie nu o face. Oamenii de acolo m-au primit extraordinar.
În primul an am fost singur. Cel mai important lucru, cum am mai zis, e antrenorul. Momentan mai am un an contract cu cei de la Columbus și vom vedea ce se va întâmpla. Nu pot să dau un răspuns acum. Nu văd dacă ar fi o problemă dacă aș rămâne acolo.
Messi este idolul meu de când eram mic. Și să joci contra lui e la fel de bine. Am avut ultimul meci cu Inter Miami în campionatul regular, iar el a semnat după. Da, patronii chiar vor să aducă jucători români. Enes Sali merge pe mâini bune.
Campionatul e într-o continuă creștere. Va crește de la an la an. Investesc mult în infrastructură. E foarte fizic și tehnic. MLS e o rampă de lansare pentru Europa. Cu ritmul mi-a fost cel mai greu să mă acomodez. Am primit multe mesaje după ce am câștigat titlul, dar nu prea multe de la oameni din fotbal", a spus Mățan, la întoarcerea în România, citat de Digisport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo