Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lionel Messi a rememorat cel mai trist moment al carierei și a vorbit deschis despre retragere: "Atunci mă voi lăsa"

Nicu Savin

Publicat 27/03/2024 la 15:21 GMT+2

Lionel Messi a oferit un amplu interviu în cadrul podcastului Big Time, în care a vorbit pe lard despre mai multe subiecte. Starul argentinian a rememorat cel mai trist moment al carierei, plecarea de la Barcelona, a recunoscut că ar fi renunțat la națională dacă nu cucerea titlul mondial în Qatar și a spus că se va retrage din fotbal în clipa în care nu se va mai simți util pe teren.

Fällt verletzt aus: Lionel Messi

Credit imagine: SID

Lionel Messi este considerat la scară largă unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Argentinianul care va împlini în vară 37 de ani a ales un final liniștit de carieră, semnând anul trecut cu Inter Miami, după două sezoane petrecute la PSG.
Starul a făcut istorie în tricoul Barcelonei, dar în 2021 a fost nevoit să plece de pe Camp Nou, din cauza faptului că gruparea catalană avea probleme financiare și nu-i mai putea oferi un nou contract. Invitat al podcastului Big Time, Messi a rememorat acel moment de cumpănă al carierei sale și a subliniat că nu și-a dorit niciodată să plece de la clubul său de suflet și nici nu a fost pregătit pentru asta, astfel că de aceea adaptarea sa la Paris a fost extrem de grea.
"Schimbarea a fost grea când am mers la PSG, pentru că îmi mergea foarte bine la Barcelona și plănuiam să rămân acolo. Nu eram pregătit să plec, totul s-a întâmplat foarte repede, a trebuit să-mi reconstruiesc viața de pe o zi pe alta. Am cunoscut o altă ligă, un alt club, un nou vestiar. A fost o schimbare pe care nu o căutăm și de aceea a fost dificil la început.
Pentru mine a fost greu când am ajuns la Barcelona. Eram copil și a trebuit să mă adaptez la noi prieteni, la o țară nouă, la un oraș nou, la oameni noi, la o școală nouă. Mi-a fost greu la început, dar am crezut că fac ceea ce îmi doream, să joc fotbal, într-o echipă grozavă precum Barcelona și asta m-a făcut să merg înainte. A fost impresionant și mi-a plăcut foarte mult. M-au tratat întotdeauna foarte bine la Barcelona, ​​le sunt recunoscător.", a spus Messi, citat de As.com.

Lionel Messi a vorbit deschis despre retragere

Messi are contract cu Inter Miami până în decembrie 2025, moment în care va avea 38 de ani și jumătate. Evident, cariera imensului fotbalist se apropie de final, dar acesta a subliniat că nu se gândește la retragere, pentru că încă se simte bine pe teren. Totuși, argentinianul a subliniat că "va agăța ghetele în cui" în momentul în care nu va mai simți nicio plăcere pe teren și nu va mai fi util echipei în care joacă.
"Știu că în momentul în care voi simți că nu mai sunt în stare să joc, că fotbalul nu mă mai bucură sau nu îmi mai ajut colegii, mă voi lăsa. Sunt foarte autocritic cu mine, știu când sunt bun, când sunt slab, când joc bine și când joc prost. Când simt că este timpul să fac acel pas, îl voi face fără să mă gândesc la vârstă. Dacă mă simt bine, voi încerca mereu să continui să concurez, pentru că este ceea ce îmi place și ceea ce știu să fac.", a adăugta Messi.
În final, omul cu 8 Baloane de Aur în palmares a recunoscut că ar fi spus adio echipei naționale a Argentinei dacă nu ar fi cucerit titlul mondial în Qatar: "Fiind campioni mondiali, pentru noi, pentru familiile noastre și pentru întreaga țară a fost ceva magic, va rămâne cu noi toată viața. Cu siguranță aș fi părăsit naționala dacă nu deveneam campioni, dar din fericire am reușit și am adus un nou titlu Argentinei".
În acest sezon, Messi a marcat 5 goluri și a dat două assist-uri în cele 5 partide pentru Inter Miami în MLS și CONCACAF Champions Cup. Starul a lipsit în ultimele două partide ale echipei sale din cauza unei accidentări și a ratat și convocarea la echipa națională pentru amicalele din această lună. Totuși, leziunea sa nu e una gravă și e așteptat să revină cât de curând pe teren.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo