Ajax încântă din nou Europa prin jocul prestat, iar "lăncierii" au un vârf care, grație cifrelor avute, aduce aminte de Luis Suarez. Dacă uruguayanul marca 81 de goluri în 110 partide pentru olandezi, acum mai bine de un deceniu, Haller a ajuns în 2021 deja la 31 de goluri înscrise în toate competițiile.
Dar prestația lui din Champions League e cea care uimește cel mai mult. Aseară, la Istanbul, Ten Hag a ales să îl menajeze pe vârful francez care evoluează pentru Coasta de Fildeș, calificarea fiind o formalitate ("lăncierii" aveau nevoie de un punct în ultimele două partide pentru a fi matematic în optimi". Beșiktaș a făcut o primă repriză foarte bună și a condus la pauză cu 1-0, astfel că stafful tehnic al batavilor l-a introdus la pauză pe Haller. Iar efectul a fost cel scontat: două goluri până în minutul 70 pentru atacant și punctaj maxim pentru Ajax, după 5 etape.
Odată cu dubla de la Istanbul, Haller a depășit mai multe recorduri. El a devenit primul jucători din istorie care marchează 9 goluri în primele sale 5 meciuri în competiție. Anterior acestei stagiuni, Haller nu mai jucase vreun minut în Champions League. El a depășit astfel recordul lui Haaland, care pe vremea când juca la Salzburg, a reușit să puncteze de 8 ori în UCL.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique și-a ales favorita la Campionatul Mondial, dacă Spania nu se impune
19/11/2022 LA 11:29
Haller a devenit aseară și primul jucător din istoria lui Ajax care marchează în fiecare dintre primele 5 partide din grupele Champions League.
CITEȘTE ȘI:
"MESSI, POȚI SĂ FACI ROST DE TRICOUL LUI FODEN PENTRU MINE?". REACȚIA GENIALĂ A ENGLEZULUI

Haller, la două reușite de recordul istoric al lui Ronaldo

Toți ochii au fost pe Lewandoski în această săptămână, în contextul în care vârful lui Bayern avea 8 goluri în primele 4 partide din acest sezon de Ligă. Polonezul a marcat o dată la Kiev, cu Dinamo, și s-a apropiat la două lungimi distanță de recordul all-time de goluri marcate în grupele UCL. O bornă fixată de Ronaldo la 11, care părea că va rămâne în picioare mult timp.
Lewa are ocazia să egaleze și chiar să depășească recordul actualului star al lui United, în ultima rundă, cu Barcelona, dar Haller pare să aibă o șansă în plus față de polonez să atingă acea bornă istorică. Asta pentru că Ajax întâlnește pe teren propriu pe Sporting și cu siguranță că toți jucătorii lui Ten Hag vor încerca să se pună în slujba colegului lor, miza meciului fiind altfel nulă (știm exact ordinea din grupa C, ultima rundă neputând să aducă nicio schimbare: 1. Ajax, 2. Sporting, 3. Dortmund, 4. Beșiktaș).
În tur, cu Sporting, Haller a făcut un meci uriaș, marcând de 4 ori, într-un neverosimil 5-1 administrat de Ajax chiar pe Estadio Jose Alvalade, din Lisabona.
Un fapt interesant e că în 5 meciuri jucate în UCL, Haller are același număr de goluri ca Hazard în întreaga carieră. Belgianul de la Real Madrid a punctat de doar 9 ori în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, fie că a jucat pentru Chelsea sau pentru actuala echipă.

West Ham "plânge" după Haller

Judecând după evoluțiile ivorianului, putem spune că oficialii lui West Ham au fost total neinspirați să îl lase să plece, mai ales că plătiseră pentru achiziția lui, de la Eintracht Frankfurt, aproape dublu: 40 de milioane în 2019.
În 48 de meciuri de Premier League, Haller reușise doar 10 goluri, iar conducerea clubului și David Moyes au luat o decizie care acum pare greșită. Mai ales că "ciocănarii" nu au reușit să aducă pe nimeni în atac, fiind forțați să evolueze cu Michael Antonio, fotbalist altfel admirabil și cu cifre deosebite. Dar fotbalistul care a ales să evolueze pentru Jamaica nu este atacant de careu, simțindu-se mult mai bine ca vârf fals sau al doilea vârf. În plus, o accidentare a lui - iar Antonio are "antecedente" numeroase, având nenumărate probleme musculare - o lasă pe West Ham fără soluții în atac.
West Ham a fost una din marile surprize ale stagiunii trecute, luptându-se până spre final pentru un loc de Champions League. Cu un Haller în forma de la Ajax, cu siguranță că londonezii ar fi avut o șansă în plus să îi strice socotelile lui Liverpool, pe finalul stagiunii trecute.
Revenind la Ajax, actuala echipă a lui Haller, aceasta e lider autoritar în grupa C, cu punctaj maxim și un golaveraj impresionant: 16-3. Grație succesului de aseară, formația lui Ten Hag și-a asigurat câștigarea grupei, cu o etapă înainte de final. Deja mulți vorbesc despre faptul că "lăncinerii" sunt, cel puțin pe fază ofensivă, peste echipa care acum trei ani a fost la doar câteva secunde de calificarea în finala Champions League.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Premier League
Erling Haaland va rata cantonamentul programat de Guardiola în timpul Cupei Mondiale
14/11/2022 LA 07:47