Jose Mourinho (58 de ani) și-a găsit repede alt job, după ce a fost dat afară de la Tottenham. Managerul portughez va debuta în presa sportivă, ca editorialist și comentator la The Sun, respectiv TalkSport.
"The Special One" se va axa în principal pe Campionatul European din vară. Mourinho va trebui să comenteze ce se întâmplă în fiecare zi la turneul găzduit și de București.
Din momentul despărțirii de Spurs, în presa internațională au apărut mai multe zvonuri legate de viitorul lui Mourinho. S-a scris inclusiv despre revenirea sa la Real Madrid sau Inter, iar portughezul a făcut lumină în cele din urmă.
Fotbal
Tottenham încearcă o adevărată lovitură pe piața transferurilor de la Juventus!
ACUM 17 MINUTE

Mourinho nu va antrena vreodată în campionatele fără presiune: "Pur și simplu refuz!"

Într-un interviu oferit pentru The Times, Mourinho a asigurat că nu se grăbește să revină pe banca tehnică și că ar putea să-și prelungească pauza și în sezonul următor.
Întrebat dacă ia în calcul o aventură în campionatul Franței sau al Germaniei, fostul tehnician al lui Tottenham a spus că "nu voi merge într-o ligă în care nu există presiune", făcând referire la dominația lui PSG și Bayern Munchen din competițiile interne.
"Duc o viață normală. Mă simt proaspăt și calm. Voi aștepta un timp până voi reveni în fotbal. Poate sezonul viitor va fi prea devreme. Voi așepta nu numai clubul potrivit, ci și cultura ideală.
Fotbalul din Anglia este special, de aceea am vrut să ajung acolo. Apoi mi-am dorit să antrenez în Italia și Spania. Dacă mergi în Germania sau Franța, este clar că vei antrena fie Bayern, fie PSG, iar destinul tău va fi scris imediat.
Premier League este cel mai puternic campionat... există multă presiune, iar eu îmi doresc asta. Refuz să merg într-o ligă în care nu există presiune. Pur și simplu refuz!", a spus Jose Mourinho, pentru The Times.

Mourinho a dezvăluit cu cine va ține în meciul Chelsea - Real Madrid

Mourinho a vorbit și despre semifinala UEFA Champions League dintre Chelsea și Real Madrid. În manșa tur, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 1-1, la Madrid. Returul se va disputa pe 5 mai (ora 22:00).
"The Special One" a antrenat ambele echipe, motiv pentru care nu s-a putut decide când a fost întrebat cu cine va ține în meciul de săptămâna viitoare. Portughezul s-a limitat la a spune că "voi ține cu prietenii mei", care încă se află în cadrul celor două cluburi:
"Am un respect uriaș pentru toate cluburile la care am lucrat înainte. Dacă joacă una dintre fostele mele echipe, evident că o voi susține, datorită legăturii mele cu oamenii și fanii de acolo.
Dacă Real Madrid joacă împotriva unei formații care nu înseamnă nimic pentru mine, e clar că voi ține cu Real. Dar dacă joacă împotriva lui Chelsea, voi ține cu prietenii mei", a mai spus portughezul.

Cum a ajuns Mourinho să lucreze în presă, la 10 zile după despărțirea de Tottenham

Mourinho a explicat și cum a luat decizia să se implice în presă, ca editorialist și analist, pentru Euro 2020:
"Oamenii consideră că nu mai am ambiție. Sunt antrenorul care vinde cel mai bine, despre care se scriu cele mai multe știri din lume. Oamenii mă privesc diferit față de ceilalți. Mă bucur că am devenit analist în presă pentru că așa simt că pot face o diferență. Nu vreau să atrag audiențe, nu este treaba mea.
Există alți oameni care au nevoie să meargă într-o anumită direcție sau să fie agresivi pentru a-și crea un nume. Eu, în schimb, mă bazez pe două principii. În primul rând, sunt în vacanță și vreau să cunosc oameni. Apoi, voi face un serviciu fotbalului. Voi vorbi despre ce văd, fără agendă.", a încheiat Mourinho.
De-a lungul carierei, Mourinho le-a pregătit pe Benfica, Leiria, FC Porto, Chelsea (de două ori), Inter, Real Madrid, Manchester United și Tottenham.
Fotbal
Edi Iordănescu ar fi ajuns la un acord cu FRF! De ce depinde numirea sa în funcția de selecționer
ACUM 29 MINUTE
Coppa Italia
Presa din Italia anunță că Ionuț Radu va apăra poarta lui Inter după 8 luni!
ACUM O ORĂ