Brazilia - Argentina este marea finală a Copa America 2021, un ultim act așteptat de toți, având în vedere "CV-ul" celor două naționale. Paradoxal, nu toți brazilienii își doresc ca în finala de sâmbătă noapte formația lui Tite să se impună.
Evident, vorbim de o minoritate, însă Neymar e extrem de deranjat de acest aspect. Unii brazilieni sunt mari fani Messi și vor să îl vadă pe acesta în sfârșit câștigând ceva important; alții pur și simplu sunt dezamăgiți de unii dintre fotbaliștii actualei generații. Printre ei, și Neymar, văzut - probabil pe nedrept - un fotbalist care e mult mai interesat de propriul ego și care își pune dorințele personale mai presus de națională. La semifinala cu Peru au fost anumite scandări în tribune care l-au deranjat pe jucătorul care a înregistat cele mai multe pase decisive pentru naționala carioca, în istorie. Acesta a luat atitudine și a transmis un mesaj dur celor care contestă Brazilia.
"Sunt un brazilian cu multă mândrie și dragoste. Visul meu a fost să fiu mereu în naționala Braziliei. Să îi aud pe fani cântând e cel mai frumos lucru. Nu am atacat niciodată și nu voi ataca pe cineva dacă Brazilia joacă pentru un trofeu. Indiferent că e vorba de sport, de un concurs de modele, sau de premiile Oscar. Dacă Brazilia este acolo, iar eu sunt brazilian, cum aș putea să nu doresc succesul țării mele? Respect părerea fiecăruia, dar duceți-vă la naiba", a scris Neymar pe Instagram.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 11 ORE
Imediat, mesajul starului sud-american a fost preluat de media de pretutindeni, dar puțini cred că această inițiativă este cel mai bun mod de a schimba opinia cuiva și de a unifica Brazilia în fața unui meci atât de important.

Istoria duelurilor Brazilia - Argentina

Nu va fi, evident, prima finală de Copa America dintre Brazlia și Argentina. Prima a avut loc în 1937 și a fost câștigată de reprezentanții "țării tangoului". A fost, de altfel, singurul succes al Argentinei într-un ultim act cu marea rivală. Ulterior, au pierdut două Copa America (2004 și 2007) și o finală de Cupa Confederațiilor (2005). La finala din 2007, Messi a fost pe teren, însă a fost inexistent.
În total, au avut loc 107 ciocniri între cele două naționale, iar situația e foarte echilibrată. Brazilia are 42 de victorii, în timp ce Argentina și-a trecut în cont 40 de succese. Cele două formații au cucerit, de-a lungul timpului, 23 de trofee la Copa America. Argentina are 14, dar ultima oară au mers cu trofeul la Buenos Aires tocmai în 1993. Brazilia are "doar" 9 trofee, fiind campionii în exercițiu.
4 finale de Copa America a jucat Argentina de când Messi și-a început cariera de fotbalist profesionist, toate pierdute. Ultima, în 2016, când "pumele" au cedat în fața naționalei statului Chile.
Finala Copei America 2021 are loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 03:00.
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
23/01/2022 LA 12:33
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24