Frank de Boer și-a dat demisia din postul de selecționer al Olandei după eliminarea prematură de la Euro 2020 în fața Cehiei, în optimile de finală. Federația de Fotbal din Țările de Jos a început imediat căutările unui nou selecționer. Oficialii au ajuns la concluzia că Louis van Gaal este cel mai potrivit pentru acest rol.
Potrivit jurnaliștilor olandezi de la De Telegraaf, cele două părți au ajuns la un acord deja, iar Louis van Gaal va antrena "Portocala Mecanică" în următorul un an și jumătate. Federațoa Olandeză de Fotbal i-ar fi setat deja obiectivul lui van Gaal: să câștige Campionatul Mondial din Qatar.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Norvegia - Olanda 1-1 | Van Dijk a împins un fan care a vrut să-l îmbrățișeze, la Oslo
02/09/2021 LA 07:48

Louis van Gaal, noul selecționer al Olandei, după demisia lui Frank de Boer

Fostul antrenor al lui Manchester United va fi ajutat pe banca tehnică a "Portocalei Mecanice" pe Danny Blind, Frans Hoek și Henk Fraser. Acesta din urmă va îndeplini și rolul de antrenor principal la Sparta Rotterdam. Louis van Gaal a mai pregătit prima reprezentativă a Olandei în perioada 2000-2002, dar și între anii 2012-2014, când a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2014.
Louis van Gaal a antrenat ultima dată la Manchester United, de unde a fost demis în mai 2016, la numai 2 zile după câștigarea Cupa Angliei.Van Gaal și-a început cariera de antrenor la Ajax, club cu care a impresionat întreaga Europă la mijlocul anilor '90, jucând 2 finale de Champions League, una dintre ele câștigată, în 1995, contra Milanului.
În afară de Ajax și naționala Olandei, Van Gaal a mai antrenat la Barcelona (a luat 2 titluri și o cupă a Spaniei - un event), AZ Alkmaar (a luat un titlu în Olanda), Bayern Munchen (a luat un event) și Manchester United (a luat o cupă a Angliei). Cu puțin timp în urmă, Van Gaal și-a dat acordul să stea pe banca celor de la Telstar, club din Liga a 2-a olandeză la care a jucat la începutul carierei de fotbalist, însă numai pentru un meci, într-o acțiune caritabilă.
Campionatul European UEFA
Olandezii i-au găsit înlocuitor lui Frank de Boer! Cu cine negociază în această perioadă
09/07/2021 LA 13:06
Fotbal
Prima reacție a lui Wijnaldum după eliminarea Olandei de la Euro 2020! "Am fost neputincioși"
27/06/2021 LA 19:19