Australia a produs o mare surpriză în prima zi a turneului olimpic de fotbal masculin, învingând selecționata Argentinei cu 2-0. Căpitanul australienilor a fost Thomas Deng, un fundaș central de 24 de ani, legitimat la Urawa Red Diamonds, chiar în țara unde se dispută Jocurile Olimpice.
Povestea lui Deng este una deosebită, el fiind un australian doar prin adopție. Născut în capitala Kenyei (Nairobi), acesta a fost nevoit să-și părăsească țara la numai 7 ani, din cauza războiului care-i decima locurile natale.

Thomas Deng, căpitanul Australiei de la Tokyo, provine dintr-o familie de refugiați

Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
Împreună cu mama sau și cu încă 4 frați, Deng a petrecut o perioadă într-o tabără de refugiați, iat apoi a ajuns în Australia, țara care l-a adoptat și pe care o recompensează din plin pentru asta, reprezentând-o la cel mai înalt nivel.
Drama actualului fotbalist a fost cu atât mai mare cu cât tatăl său a preferat să rămână în Kenya, unde era medic la o asociație umanitară. Deng nu și-a mai văzut niciodată tatăl, care a decedat în 2007.
"Esteun privilegiu!Nu sunt mulți oameni care să participe la Jocurile Olimpice, eu sunt primul din familia mea care reușește asta, nu este ceva ușor de realizat.
Sunt multe lucruri care s-au întâmplat în viața mea, despre care nu am crezut niciodată că se vor întâmpla. Am lăsa totul în urmă, a fost un șoc. Am coborât din avion și am intrat într-un loc nou, neștiind la ce să ne așteptăm și cum sunt oamenii pe care i-am lăsat în urmă. Am trecut printr-o tabără de refugiați înainte de a ne muta în Australia. Mama noastră ne tot spunea că am făcut-o dintr-un motiv întemeiat, pentru a studia, pentru a avea oportunități, dar era totuși greu", a declarat Deng, citat de Gazetta dello Sport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48