După ce mai multe meciuri din Premier League au fost amânate din cauza numeroaselor cazuri pozitive de Covid-19 de la unele echipe, a venit și rândul Cupei Angliei să fie afectată de acest lucru.
Potrivit Daily Sport, la Derby County, echipa antrenată de Wayne Rooney, s-au descoperit 7 cazuri pozitive în rândul jucătorilor și staff-ului, astfel că întreaga echipă a intrat în izolare, considerându-se că există deja un focar de infecție. Cum meciurile din FA Cup nu pot fi amânate, Derby County va fi nevoită să se prezinte cu echipa a 2-a la meciul cu Chorley (Liga a 6-a din Anglia) din turul 3 al Cupei Angliei, care este programat sâmbătă.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Fotbal
Derby County a intrat în faliment! Rooney nu depune armele și i-a impreisionat pe fani cu reacția sa
ACUM 15 ORE
Wayne Rooney va lipsi și el de pe banca tehnică, urmând ca echipa încropită din jucători de la formațiile U23, U21 și U19 să fie condusă de Darren Wassall, directorul academiei clubului.
Conform informațiilor din presa engleză, acesta nu este singurul meci din turul 3 al Cupei Angliei care este pus în pericol. Partida Shrewsbury Town-Southampton este pusă sub semnul întrebării din cauza mai multor cazuri pozitive de Covid-19 la formația din League One (Liga a 3-a).
https://i.eurosport.com/2019/12/13/2735871.jpg

Derby County se va prezenta cu echipa a 2-a în FA Cup

Chiar dacă FA Cup are o importanță aparte pentru orice echipă englezească, pentru Derby mult mai important este campionatul în acest sezon. Echipa a avut un start ratat, iar Philippe Cocu a fost demis de la cârma echipei, locul său fiind luat de Wayne Rooney, care are în continuare statutul de interimar.
În cele 9 partide jucate cu Rooney pe bancă, Derby a câștigat 3 partide, a făcut 4 remize și a înregistrat doar 2 înfrângeri. În ciuda faptului că rezultatele au fost cât de cât pozitive, Derby este în continuare pe loc retrogradabil.
În urma descoperirii focarului de Covid-19, baza de antrenament va fi închisă până cel puțin marțea viitoare. Șansa formației antrenate de Rooney este că următorul meci în Championship este programat abia pe 16 ianuarie, acasă cu Rotherham, astfel că este suficient timp pentru ca situația să fie redresată.
Seria duelurilor din turul 3 al Cupei Angliei va începe vineri seară, de la ora 21:45, cu partidele Aston Villa - Liverpool (Eurosport 1) și Wolves - Crystal Palace (Eurosport Player). Tot pe Eurosport 1 vor mai putea fi urmărite partidele Arsenal - Newcastle (sâmbătă, ora 19:30) și Manchester United - Watford (sâmbătă, ora 22:00).
De asemenea, pe Eurosport Player vor fi transmise alte 28 de confruntări din această fază a Cupei Angliei.
Meciurile din FA Cup de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Ronaldo și-a anunțat colegii că pleacă la City. Lui Rooney nu îi vine să creadă
27/08/2021 LA 04:53
Premier League
Wayne Rooney laudă transferurile lui Man United, dar îi transmite un avertisment clar lui Solskjaer
19/07/2021 LA 15:47