Sezonul trecut, Leeds a promovat în Premier League și a făcut o stagiune fantastică, astfel că mulți se așteptau ca trupa lui Bielsa să continue pe trendul ascendent și în acest an. Nu a fost așa, accidentările - Bamford lipsește de aproape 3 luni - spunându-și cuvântul.
Dacă stagiunea trecută Bielsa a făcut minuni contra lui City (1-1 pe Elland Road și victorie, 2-1, pe Etihad), de această dată argentinianul a rămas fără replică în fața taifunului City, care a dominat total din primul până în ultimul minut.
Victoria cu 7-0 a "cetățenilor" e sinonimă, deci, și cu primul succes al lui Pep contra lui Leeds, tehnicianul spaniol având cel puțin o victorie în fața a 28 din cele 29 de formații întâlnite, de-a lungul timpului, în Premier League. Doar Middlesbrough a scăpat neînvinsă de Cityul lui Guardiola, dar cele două formații au evoluat un singur sezon pe prima scenă a fotbalului britanic, de când Pep a venit pe Etihad. În ambele partide jucate contra lui Boro, Guardiola a scos doar egal (1-1 și 2-2). Totuși, City a câștigat un meci contra formației din Championship, dar în FA Cup (2-0).
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
CITEȘTE ȘI:
AUBAMEYANG, ADIO ARSENAL. THE INDEPENDENT ANUNȚĂ TRANSFERUL IERNII ÎN FOTBALUL MONDIAL

Guardiola, laude pentru defensivă și De Bruyne

După victoria contra mentorului său, Marcelo Bielsa, Guardiola s-a declarat încântat de modul în care echipa sa s-a organizat. Defensiva începe să fie iar la nivelul celei de anul trecut, deși marți seară lui City i-au lipsit două piese importante din apărare: Kyle Walker și Joao Cancelo.
"Suntem solizi pe spate, le oferim adversarilor puține oportunități de a maca. Echipa se mișcă excelent, suntem în formă", a spus tehnicianul catalan.
Printre artizanii victoriei de aseară s-a numărat Kevin De Bruyne, belgianul care a fost destul de "tăcut" până acum, în actuala stagiune. Evoluțiile mai puțin consistente au avut și un alibi: mai întâi mijlocașul a fost accidentat, apoi a suferit de COVID-19.
De la revenire, nu a părut la fel de proaspăt și de implicat în joc, dar în ultima săptămână a tras tare la antrenamente și aseară ne-a arătat una dintre cele mai bune variante ale sale, spre satisfacția lui Guardiola.
"În ultimele zile la antrenamente i-am zis băiatului acesta că trebuie să fie umil și să accepte că trebuie să muncească mai mult. A făcut-o și a arătat încă o dată ce fotbalist fenomenal este. E un jucător atât de important pentru noi", a mai punctat Pep.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271720.jpg
Africa Cup of Nations
Aubameyang se va întoarce în Anglia înainte de finalul Cupei Africii! Care este starea fotbalistului
IERI LA 10:34
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35