Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aubameyang, adio Arsenal. The Independent anunță transferul iernii în fotbalul mondial

Cristian Mihală

Actualizat 15/12/2021 la 08:05 GMT+2

Pierre-Emerick Aubameyang își va lua, aproape sigur, adio de la Arsenal în fereastra de mercato din iarnă. Atacantul va ajunge la Barcelona, care caută cu disperare un vârf de atac.

Pierre-Emerick Aubameyang playing for Arsenal against Everton.

Credit imagine: Getty Images

Ieri, Arteta, tehnicianul lui Arsenal, a confirmat că Aubameyang nu va mai fi căpitanul echipei, după desele escapade avute, și a dezvăluit totodată că atacantul de 32 de ani nici măcar nu va face parte din lotul pentru partida cu West Ham, drept pedeapsă.
Tehnicianul iberic și oficialii lui Arsenal s-au săturat de toanele celui mai bun jucător al echipei, care, în acest sezon, a fost o umbră a fotbalistului care înspăimânta în stagiunile trecute apărările adverse. Gabonezul a marcat doar 4 goluri, în contextul în care "tunarii" aveau nevoie de un golgheter pentru a reveni cu șanse pentru un loc în top 4.
În acest moment, între Arteta și Auba nu mai e cale de împăcare, iar The Independent anunță că Barcelona va fi viitoarea destinație a atacantului, chiar din iarnă. Interesul clubului de pe Camp Nou nu e unul nou, de mai mulți ani formația blaugrana tatonând această pistă.
Acum, însă, s-a creat contextul perfect pentru ca mutarea să aibă loc. Xavi caută cu disperare un vârf, după ce Aguero va anunța azi oficial că își încheie cariera, iar Aubameyang este înlocuitorul perfect. S-a studiat și varianta Cavani, de la Manchester United, dar gabonezul are avantajul că este cu doi ani mai tânăr și a fost urmărit mult timp de Barcelona.
Singura problemă în calea mutării e reprezentată de salariul uriaș avut de Aubameyang. Acesta câștigă 350.000 de lire/săptămână la Arsenal, fiind de departe cel mai bine plătit jucător și nu va accepta un salariu mult diminuat. Și, cum se știe, Laporta nu are o situație financiară excelentă la Barcelona. Totuși, având în vedere contextul dat și criza sportivă de la club, e de așteptat să se facă toate eforturile necesare pentru ca mutarea să aibă loc.
68 de goluri în 128 de partide a înscris Aubameyang pentru Arsenal, din 2018, de când a fost transferat de la Dortmund. El a câștigat un titlu de golgheter în Premier League, în chiar sezonul de debut, 2018-2019.
CITEȘTE ȘI:

Arsenal abia așteaptă să scape de Aubameyang! Vlahovic, înlocuitorul ideal

Dusan Vlahovic, atacantul sârb care a atras atenția marilor cluburi prin evoluțiile sale, e foarte aproape de Arsenal. Cel puțin asta susține Sky Italia, care notează că "tunarii" au pregătit o ofertă de 80 de milioane de euro pentru sârbul de 21 de ani.
După plecarea lui Federico Chiesa de la Fiorentina la Juvenutus, în vara anului 2020, un alt tânăr talentat reușea să confirme pentru echipa "viola": Dusan Vlahovic.
Vlahovic și-a început cariera fotbalistică la echipa din țara sa natală, Partizan Belgrad, echipă alături de care a reușit să câștige și un campionat. Datorită talentului său uriaș, la vârsta de doar 18 ani, atacantul sârb reușea să prindă un transfer chiar în Serie A, la Fiorentina. În primele două sezoane la echipa din Florența, Vlahovic a început ca titular doar 14 partide.
Sezonul precedent, după plecarea lui Chiesa la Juventus, Vlahovic a reușit să înscrie 21 de goluri în 37 de partide, devenind unul dintre cei mai buni tineri atacanți ai Europei. Acum, în stagiunea actuală, atacantul are 15 goluri în 17 meciuri de Serie A și pare că a devenit o certitudine. Pe urmele sale sunt mai mulţi granzi ai Europei, iar Fiorentina pare în sfârşit dispusă să îl vândă, după ce oferta de prelungire a contractului a fost respinsă. În vară, formaţia viola a refuzat pe loc 50 de milioane de euro de la Atletico Madrid pentru vârf, dar acum e de aşteptat ca propunerea lui Arsenal să fie acceptată, anunţă Sky Italia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo