Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Virgil Ghiță s-a transferat la Cracovia! Pentru ce sumă au bătut cei de la Farul palma cu polonezii

Bianca Dumitru

Publicat 01/03/2022 la 11:22 GMT+2

Farul Constanța s-a despărțit la începutul acestei săptămâni de Virgil Ghiță. Fundașul a fost transferat la MKS Cracovia, unde va fi coleg cu Rivaldinho, fostul jucător pregătit de Gheorghe Hagi, dar și cu Cornel Râpă și Sergiu Hanca. Constănțenii vor încasa o sumă importantă de bani în schimbul lui Ghiță.

Virgil Ghiță (Cracovia)

Credit imagine: facebook

La circa 24 de ore de la meciul cu FCSB din Liga 1, în care a înscris un gol, Virgil Ghiță s-a despărțit de Farul Constanța. Fundașul a fost deja prezentat oficial la noua sa echipă, MKS Cracovia, care ocupă locul 7 în clasamentul din campionatul Poloniei.
"Farul Constanța și MKS Cracovia au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Virgil Ghiță la formația poloneză. Cracovia are în palmares cinci titluri de campioană a Poloniei, o Cupă și o Supercupă a Poloniei. La MKS Cracovia evoluează și fostul jucător al formației noastre, brazilianul Rivaldinho!
În vârstă de 23 de ani, Virgil Ghiță este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, iar în prezent este internațional de seniori al României. Pentru clubul nostru a evoluat în peste 100 de partide în toate competițiile. Mulțumim, Virgil, și mult succes în continuare", a fost mesajul celor de la Farul.
Ghiță va fi coleg în lotul lui Jacek Zielinski cu Sergiu Hanca, Cornel Râpă și Rivaldinho, acesta din urmă fiind în trecut pregătit de Gică Hagi la Constanța.
Potrivit ProSport, Farul va încasa în schimbul fundașului de 23 de ani suma de 1,2 milioane de euro, la care se vor putea adăuga alte 500.000 de euro, sub formă de bonusuri de performanță.
Citește și:

Virgil Ghiță, pe locul 3 în topul celor mai buni fundași centrali U23 din Europa

Jurnaliștii spanioli de la Marca au realizat recent clasamentul celor mai valoroși fundași centrali U23 din Europa, iar Virgil Ghiță este singurul român care a intrat în top. În clasament au fost incluși 4 jucători din Ligue 1, câte 3 din Bundesliga și Eredivisie, 2 din La Liga și câte unul dintre Premier League, Serie A și Liga 1.
Cel mai bun fundaș central U23 din Europa a fost desemnat Jurrien Timber, jucătorul de 20 de ani al lui Ajax Amsterdam, urmat în clasament de Cenk Ozkacar de la Leuven. Podiumul este completat de Virgil Ghiță, fotbalistul care a evoluat până acum la Farul Constanța, singurul român prezent în top 20.
Jucătorul antrenat până acum de Gheorghe Hagi i-a depășit, printre altele, pe Ronald Araujo, fundașul Barcelonei, Jules Kounde, legitimat la Sevilla, și Roger Ibanez, fotbalistul pregătit de Jose Mourinho la AS Roma.
Top 10 cei mai buni fundași centrali U23 din Europa:
Top 10 fundași centrali U23 din Europa
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo