Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Legia Varșovia, de la una dintre cele mai bune echipe din estul Europei, la o candidată la retrogradare

Nicu Savin

Publicat 06/02/2022 la 17:55 GMT+2

Legia este de nerecunoscut în actualul sezon, clasându-se pe locul al 16-lea în campionat, fiind departe de echipa care câștiga titlul în sezonul precedent sau care concura, în urmă cu șapte ani, cu FCSB, pentru prezența în grupele Ligii Campionilor.

legia warszawa fans

Credit imagine: MEDIASPORT

Articol scris de Radu Florea
În vara anului 2014, FCSB juca împotriva celor de la Legia Varșovia în play-offul de calificare în grupele Ligii Campionilor. Se anunța a fi o dublă manșă foarte echilibrată, Legia fiind, alături de echipa FCSB-ului, una dintre cele mai bune echipe din estul Europei. Acest echilibru a fost confirmat după partida tur disputată pe Arena Națională, partidă încheiata cu scorul de 1-1, pentru FCSB înscriind Piovaccari, iar pentru Legia Kosecki.
Începutul meciului retur le-a aparținut fotbaliștilor antrenați la acea vreme de Laurențiu Reghecampf, Stanciu și Piovaccari marcând în minutele 7 și 9. Cu toate că polonezii au egalat la general până la finalul meciului, cele două goluri marcate de FCSB în deplasare au asigurat prezența echipei românești în grupele Ligii Campionilor.
Deși acel an a reprezentat ultimul în care o echipă din România a fost prezentă în cea mai importantă competiție de fotbal intercluburi, nu același lucru putem spune și despre polonezii de la Legia, care au evoluat în anul 2016 în grupele Ligii. Chiar dacă polonezii au mai ajuns în tururile preliminare ale Champions League în 2018 și 2020, actuala stagiune este una de coșmar pentru echipa antrenată de Vukovic.
Citește și:

Legia – de la participarea în grupele Ligii, la salvarea de la retrogradare

După primele 19 etape, Legia se află pe locul 16, primul loc retrogradabil din campionatul Poloniei. Cu numai 18 puncte în 19 etape, echipa care câștiga sezonul trecut titlul, este de nerecunoscut în actuala stagiune. Cu toate că în campionat elevii lui Vukovic au doar 6 victorii, înregistrând 13 înfrângeri, campania de Europa League nu a fost una atât de dezastruoasă precum cea din campionat.
Având în vedere că Legia le-a avut ca adversare în grupa de Europa League pe Napoli, Spartak Moscova și Leicester, cele 6 puncte obținute după victoriile cu Leicester și Spartak Moscova demonstrează faptul că echipa poloneză se poate redresa și că poate ocupa o poziție mult mai bună în clasamentul din actuala stagiune de campionat.
Victoria cu 3-1 din acest week-end, obținută contra celor de la Zaglebie – care se află pe locul 15, dar cu un meci în plus față de Legia – conferă încredere baieților antrenați de Aleksandar Vukovic că pot câștiga puncte importante în etapele următoare și să se distanțeze astfe de zona retrogradării.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo