Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Deian Sorescu, despre transferul în Polonia: "De la retrogradare, mă bat la campionat"

Romeo Ene

Publicat 31/01/2022 la 21:42 GMT+2

Deian Sorescu a plecat în această iarnă de la Dinamo la Rakow, ocupanta locului 2 în Polonia, iar fostul dinamovist este încântat de prima sa aventură la un club din străinătate.

Deian Sorescu, în tricoul lui Rakow

Credit imagine: Twitter

Mijlocașul de 24 de ani a fost vândut pentru 800.000 de euro + bonusuri, bani ce erau necesari pentru supraviețuirea lui Dinamo.
El era cel mai bun marcator al "câinilor" în acest sezon, cu 8 reușite în 19 partide, reușind și un assist. Dinamoviștii au refuzat mai multe oferte pentru Deian atât în vară, cât și în această iarnă. Dacă în vară nu au putut să-l vândă din cauza procedurilor de insolvență, în această iarnă Dinamo a primit mai multe oferte considerate neatractive pentru club din punct de vedere financiar.
Sorescu a marcat 26 de goluri și a oferit 34 de pase decisive în cei 3 ani și jumătate petrecuți în Ștefan cel Mare, fiind convocat și la națională datorită prestațiilor sale. Aceștia au mai scăzut din pretenții, ținând cont că la începutul perioadei de mercato, solicitau un milion de euro pentru mijlocașul de bandă.

Sorescu a vorbit despre perioada petrecută la Dinamo

Fostul jucător al lui Dinamo a vorbit pentru Digi Sport despre cum a fost experiența petrecută în Ștefan cel Mare. Dinamoviștii l-au transferat în vara lui 2018 din liga a doua, de la Timișoara.
CITEȘTE ȘI:
El este de părere că a fost tratat diferit față de alți colegi deoarece lumea aștepta ca el să rezolve de unul singur meciurile. Mai mult decât atât, transferul în Polonia reprezintă un pas înainte pentru Sorescu, în viziunea acestuia, ținând cont că se va lupta la titlu.
"Îmi doream să fac o schimbare în bine. Am făcut o alegere bună, am întâlnit oameni de nota 10, de la staff, la colegi, la oamenii care lucrează la bază. Echipa a avut un parcurs destul de bun, de la an la an a progresat. Le-am spus celor din conducere că vreau să plec, dar am promis că atât timp cât sunt la Dinamo o să dau sută la sută. Au fost mai multe discuții, mai multe echipe, dar mă bucur că cei de la Rakow m-au vrut și au rezolvat cu totul.
E o creștere financiară, dar și pe plan sportiv. Dinamo e un club de tradiție, nu merită să fie unde este, dar mereu speram că o să fie altfel și ajungeam tot acolo. E un pas important, de la retrogradare, mă bat la campionat. Eram mereu în centrul atenției. Știam că se așteaptă multe de la mine. E un sport colectiv, nu te poți aștepta de la Sorescu să dea 3-4-5 goluri pe meci. Poate și de asta am fost tratat diferit față de alți colegi
Am văzut primele 20 de minute din Dinamo - FCSB, eram nerăbdător să văd. Mă uitam la meci și era un sentiment ciudat. Nu eram obișnuit să-l văd de la televizor, dar așa e viața de sportiv", a declarat fostul mijlocaș al lui Dinamo, la Digi Sport Special.
Sorescu a fost în centrul atenției după meciul pierdut de Dinamo la Mioveni, la finalul anului trecut, în care a fost dezbrăcat de suporterii dinamoviști: "M-au chemat să vorbesc și m-au tras de tricou și l-au dat jos. Le înțeleg această frustrare, sunt obișnuiți ca Dinamo să fie acolo sus și să nu facă asemenea greșeli. Îmi găsesc greu cuvintele, nu știu ce să zic. Am încetat să mă mai uit la celelalte meciuri, important este ce facem noi", declara Sorescu, după partida cu Mioveni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo