Articol scris de Alex Masgras
Sergio Ramos Garcia a părăsit în lacrimi formaţia de suflet. Despre fotbalistul Ramos se ştiu enorm de multe lucruri, dar nu la fel de cunoscute sunt începuturile sale în fotbal. Celebrul sportiv s-a născut pe 30 martie 1986 în orașul Camas, un oraș din provincia Sevilla cu o populație de aproximativ 25 000 de locuitori. Crescând în imediata apropiere a orașului Sevilla, orașul coridelor, Sergio Ramos a fost pasionat încă de mic copil de luptele cu tauri, nefiind interesat de fotbal. Acesta se uita toată ziua la coride și își dorea, ca într-o bună zi, să ajungă toreador. Din cauza pericolelor din acest sport, părinții lui Sergio au încercat să îl convingă să aleagă alt drum în viață.
În cele din urmă, cel care l-a convins să-i dea o șansă fotbalului a fost fratele său, Rene. "Când eram tânăr, mi-am dorit să devin toreador, dar mama mea era speriată din cauza pericolelor la care ești supus în acest sport. După ce m-am sfătuit cu fratele meu, am optat pentru fotbal, care este un sport mai puțin periculos", îşi aducea aminte fundaşul, peste ani.
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
22/05/2022 LA 05:04
Sergio Ramos a început fotbalul la FC Camas, echipă unde i-a fost remarcat talentul de către cei de la Sevilla. Crescut de academia clubului din Andalusia, Ramos a debutat la echipa mare pe 1 februarie 2004, pe când avea numai 17 ani. După 41 de meciuri în tricoul Sevillei, în sezonul 2004/05, a arătat calități extraordinare, iar Real Madrid l-a cumpărat pe tânărul spaniol pentru suma de 27 de milioane de euro; o sumă record pentru un fundaș la vremea respectivă. Ce a urmat la Madrid este istorie.

Tatăl și fratele, impresarii lui Sergio Ramos

Jose Maria Ramos, tatăl lui Sergio, a jucat un rol foarte important în cariera fiului său. Acesta s-a aflat în spatele transferului la Real Madrid din 2005, fiind cunoscut drept un impresar care negociază intens contractele lui Sergio. După plecarea lui Ramos de la Real, una dintre echipele la care se speculează că va merge superstarul spaniol este Manchester United. Un astfel de transfer nu ar cauza probleme în familia sa deoarece Jose Maria este un mare fan al englezilor, după spusele lui Sergio Ramos în presa engleză în 2013, înaintea unui Real Madrid-Manchester United. În prezent, cel care l-a îndrumat către fotbal, Rene Ramos, a preluat munca lui Jose Maria și a devenit impresarul lui Sergio.
Pe lângă toate trofeele câștigate în fotbal, familia reprezintă lucrul cel mai important pentru Ramos. Tatăl a doi băieți, fostul căpitan al Realului este recunoscător familiei pentru susținerea de care a avut parte în toți acești ani: "Toate victoriile, titlurile și premiile nu ar fi fost posibile fără susținerea lor. Nu voi putea niciodată să le mulțumesc suficient de mult pentru toate sacrificiile făcute, toate orele pierdute pentru a mă duce și a mă lua de la antrenament. Sunt fericit că pot să mă bucur alături de ei pentru tot ce am realizat până acum".
După anunțul plecării de la Real, viitoarea destinație a lui Sergio Ramos este încă necunoscută. Printre echipele care îl doresc pe fundașul spaniol se află Manchester City, Paris Saint-Germain, Manchester United, echipă care l-a mai dorit pe Ramos și în 2015 și Sevilla, echipa care l-a lansat pe spaniol în fotbalul mare. Totuşi, la formaţia andaluză sunt şanse reduse să ajungă, fundaşul dorind un salariu prea mare. În plus, el doreşte să cucerească trofee în continuare, iar sub comanda lui Pochettino aceste perspective sunt limitate.
Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
20/05/2022 LA 10:33
Ligue 1
Nici Zidane, nici Conte! L'Equipe anunță surpriza pregătită de PSG pentru înlocuirea lui Pochettino
13/05/2022 LA 14:12