Andrei Țugui rămâne unul dintre mijlocașii talentați ai generației sale. El a fost transferat de AS Roma, pentru centrul de copii și juniori, în 2013, de la Liceul cu Program Sportiv Banatul, din Timișoara, dar cariera lui a luat o turnură cu totul neașteptată, iar presa din Italia prezintă cu amânunte transformarea suferită de Andrei în Italia, țara în care a ajuns să repare drumuri.
Fostul mijlocaș român era considerat unul dintre cei mai talentați jucători din generația sa, iar în 2013, la numai 17 ani, prindea un super transfer la AS Roma. Din păcate, șansa nu a fost de partea lui Andrei, asta pentru că a suferit o ruptură de șold la un antrenament și din acel moment cariera sa a urmat o cale complet neașteptată: "Mă urc în autoutilitară și mergem să reparăm drumurile. Acoperim găurile, verificăm dacă toate lucrurile sunt la locurile lor. Sunt foarte mulți kilometri de acoperit", scrie Gianluca Di Marzio, precizând și că Andrei parcurge zilnic în jur de 250 de kilometri.

Povestea emoționantă a lui Andrei Țugui

Premier League
Trei jucători din Premier League, convocați la următoarea acțiune a naționalei Argentinei
ACUM 25 MINUTE
"Am fost foarte fericit în momentul transferului. La început, m-am antrenat cu echipa Primavera, cu cei născuți în 1994, toți mai mai decât mine. Mă opream să îi urmăresc pe de Rossi și Francesco Totti, uneori, la cafenea, unde stăteau și citeau ziarul, chiar mai schimbam câteva vorbe. Eram la antrenament, o minge venită din partea dreaptă, am preluat pe stângul și am vrut să schimb direcția, asta mi-a fost intenția, cel puțin. Din păcate, piciorul mi-a rămas blocat acolo. A fost o ruptură de șold. Am plâns foarte mult, nu știam ce se întâmplă cu mine", a declarat Andrei Țugui, pentru Gianluca di Marzio.
După accidentare, Andrei s-a întors în Romănia, dar a suferit o nouă accidentare. La începutul acestui an, fotbalistul român ajuns la 24 de ani s-a întors în Italia, pentru a juca fotbal într-o localitate de lângă Roma, Palestrina, dar și pentru a lucra. Pandemia de coronavirus l-a împiedicat să revină pe terenul de fotbal, dar Andrei se declară fericit că are un loc de muncă și un venit.
"Mă uitam la Totti și De Rossi și-l aveam model pe Strootman. Din când în când mă mai gândesc la ce mi s-a întâmplat, dar sunt fericit că am de muncă și că m-am întors în Italia", a concluzionat Andrei Țugui pentru sursa citată.
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, prima reacție după înfrângerea de la Paris: "Golul lui Messi a fost fantastic"
ACUM 31 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Prima reacție din tabăra Realului, după eșecul incredibil cu Sheriff Tiraspol, în Champions League
ACUM O ORĂ