Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League 2021/22: Manchester United | Diavolii speră la titlu după un sezon precedent foarte bun

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/08/2021 la 17:47 GMT+3

Venirea lui Bruno Fernandes a schimbat total fața celor de la Manchester United. El pare să fie un jucător capabil să creeze multe goluri, iar asta I-a lipsit lui Manchester de la plecarea lui Wayne Rooney.

GDANSK, POLAND - MAY 26: Edinson Cavani of Manchester United celebrates with Bruno Fernandes after scoring their side's first goal during the UEFA Europa League Final between Villarreal CF and Manchester United at Gdansk Arena on May 26, 2021 in Gdansk, P

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Iuga
Sezonul trecut este de departe cel mai bun de la plecarea lui Sir Alex Ferguson de la echipă, nu doar ca și clasare, dar și ca joc. Trupa pregătită de Solskjaer începe să arate ca o echipă, iar asta nu are cum să nu îi bucure pe fani. Ne va aștepta un sezon foarte strâns în lupta pentru titlu și pentru Big 4.

Lot de jucători, antrenor și transferuri

Din punct de vedere al antrenorului, Ole Gunnar Solskjaer beneficiază în continuare de încrederea conducerii, contractul său fiind prelungit recent pentru încă 3 sezoane, până în 2024. Deși nu este chiar antrenorul pe care îl doreau suporterii, acesta a reușit un loc 2 sezonul trecut, plus finala Europa League pierdută la loviturile de departajare în fața lui Villarreal, pregătită de un specialist în această competiție, Unai Emery.
picture

Finala Europa League, Villarreal - Manchester United. Speranțele spaniolilor

Pe piața transferurilor, dintre echipele de top, Manchester United este echipa care a mișcat cel mai mult și mai bine pentru a-și îmbunătății lotul. La capitolul veniri se numără doar 3 jucători. Portarul Tom Heaton venit liber după despărțirea de Aston Villa, Jadon Sancho venit într-un final pentru 85 de milioane de euro și cel mai recent transfer, este cel al lui Raphael Varane, fundașul venit de la Real Madrid pentru o sumă în jurul la 50 de milioane de euro.
La capitolul plecări, Manchester United nu a pierdut nici un titular. Au plecat doar 3 jucători, dar este puțin probabil că aceștia vor rămâne singurii. Au plecat portarii Sergio Romero(liber de contract) și Joel Pereira(Waalwijk în Țările de Jos), plus Tahith Chong împrumutat din nou, de această dată la Birmingham City.
Pe lângă acești jucători care au părăsit gruparea de pe Old Trafford, mai sunt zvonuri referitoare la eventuale plecări:
  • Edinson Cavani dorit de BOCA Juniors
  • Jesse Lingard dorit de Borussia Dortmund și de West Ham
  • Donny van de Beek dorit de Borussia Dortmund
  • Brandon Williams dorit de Southampton
  • Alex Telles dorit de AS Roma
  • Diogo Dalot dorit de Real Madrid
  • Anthony Martial dorit de Borussia Dortmund
  • Axel Tuanzebe dorit la Newcastle
  • Paul Pogba la PSG, poate plecarea cu cele mai mari șanse de reușită, Manchester fiind nevoită să mai și vândă pentru a mai putea aduce jucători, cheltuind deja peste 130 de milioane de euro.
picture

Premier League. Guaita, paradă fantastică în meciul cu Manchester United! Cum a salvat

La capitolul zvonuri legate de aducerea de jucători, Manchester are o listă lungă, însă după aducerea lui Sancho și a lui Varane, nu își mai permit sume prea mari. Această listă are câteva nume interesante:
  • Erling Haaland de la Borussia Dortmund
  • Cristiano Ronaldo de la Juventus
  • Marcos Llorente de la Atletico Madrid
  • Harry Kane de la Tottenham
  • Nuno Mendes de la Sporting
  • Alassane Plea de la Borussia Monchengladbach
  • Dominic Calvert-Lewin de la Everton
  • Kingsley Coman de la Bayern Munchen
  • Vinicius Junior de la Real Madrid
  • Eduardo Camavinga de la Rennes, care are șanse mari să ajungă la Manchester United, mai ales dacă PSG îl va cumpăra pe Paul Pogba.
  • Leon Goretzka de la Bayern Munchen
  • Ruben Neves de la Wolverhampton, un alt jucător care are șanse bune să ajungă în această vară pe Old Trafford.
  • Christos Tzolis, puștiul minune de la PAOK, care a surprins pe toată lumea în sezonul trecut.
Lotul lui Manchester United este unul bun, cu o apărare mai bună ca în sezonul trecut, cuplul de fundași centrali fiind acum Varane-Maguire. În acest sezon, Manchester United chiar are un lot de titlu, dar Chelsea, Liverpool sau Manchester Cityau la rândul lor un lot excelent. Va fi o luptă superbă între acestea 4. Lotul actual a lui Manchester arată cam așa:
  • Portari: Dean Henderson, David de Gea, Tom Heaton, Lee Grant
  • Fundași: Raphael Varane, Harry Maguire, Victor Lindelof, Eric Bailly, Axel Tuanzebe, Phil Jones, Luke Shaw, Alex Telles, Aaron Wan-Bissaka, Diogo Dalot, Brandon Williams
  • Mijlocași: Nemanja Matic, Paul Pogba, Scott McTominay, Donny van de Beek, Fred, Bruno Fernandes, Jesse Lingard, Andreas Pereira, Juan Mata
  • Atacanți: Marcus Rashford, Daniel James, Jadon Sancho, Mason Greenwood, Amad Diallo, Facundo Pellistri, Anthony Martial, Edinson Cavani.
picture

Manchester United - Everton. Bruno Fernandes, gol superb pe Old Trafford

Doar 5 trofee în ultimii 8 ani

După plecarea în iunie 2013 a lui Sir Alex Ferguson, Manchester United a căutat un înlocuitor pe măsură, însă este imposibil să găsești un înlocuitor pentru legenda din Scoția a Diavolilor. Pe Old Trafford au fost antrenori buni precum David Moyes, Ryan Giggs, Louis van Gaal sau Jose Mourinho, însă nici unul dintre ei nu a confirmat, nereușind să aducă titlul în Premier League. În ultimii 8 ani, de la retragerea lui Ferguson, United a câștigat doar 5 trofee, ultimul Supercupa Europei în sezonul 2017/2018.
De la venirea lui Solskjaer, United a început în sfârșit să joace ca o echipă, iar asta s-a văzut din plin în sezonul recent încheiat. Fanii au așteptări mari de la echipa norvegianului. Manchester va începe sezonul pe teren propriu cu Leeds United, echipa nebună a lui Marcelo Bielsa. În etapa a 2-a, se va deplasa la Southampton, un teren extrem de dificil, iar după doar 7 zile se vor deplasa pe terenul celor de Wolves, o echipă cel puțin incomodă. În etapa a 4-a, United va reveni pe Old Trafford pentru un meci împotriva lui Newcastle.
Este un debut de sezon pe care Manchester United ar trebui să îl ia foarte în serios, deoarece în ultimii ani problemele Diavolilor Roșii au fost mai mereu echipele de mijlocul clasamentului. Cu un debut bun, United ar putea spera la titlu, deoarece dintre cele 4 principale favorite, ea are teoretic cel mai ușor debut.
Noul sezon din Premier League se va vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo