Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Abramovich a spus "DA". Chelsea face 2 transferuri, de 200 de milioane: Lukaku și Declan Rice

Cristian Mihală

Publicat 31/05/2021 la 08:22 GMT+3

Chelsea nu va face multe transferuri în această vară, însă Abramovich i-a promis lui Tomas Tuchel că va avea buget pentru a face din formația londoneză echipa perfectă. Tehnicianul german își dorește două mutări: Romelu Lukaku și Declan Rice.

Thomas Tuchel & Roman Abramovich

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a cucerit sâmbătă al doilea său trofeu UEFA Champions League după ce a învins-o în finală pe Manchester City cu scorul de 1-0 (1-0), pe Estadio do Dragao din Porto. După ultima partidă a sezonului, Abramovich și Tuchel s-au întâlnit în premieră și au pus la punct strategia pentru stagiunea viitoare, dorința comună fiind una singură: titlul în Premier League, cel mai puternic campionat al lumii.
Deja Thiago Silva a fost convins să continue încă cel puțin un an pe Stamford Bridge (contractul său expira în această vară), dar Chelsea plănuiește două achiziții de marcă. E nevoie neapărat de un atacant, pentru că Werner a fost o umbră a fotbalistului care a strălucit la Leipzig.

Lukaku, golgheterul de care Chelsea are atâta nevoie

Giroud și Tammy Abraham vor pleca aproape sigur, iar marele pariu al "albaștrilor" e Romelu Lukaku. Potrivit Sportsmail și Daily Mail, Abramovich i-a promis tehnicianului german că va avea la dispoziție 100 de milioane pentru a încerca transferul atacantului care a făcut din Inter campioana Italiei.
Cu 33 de goluri reușite în toate competițiile pentru nerazzurri în stagiunea recent încheiată, belgianul ar reveni astfel pe Stamford Bridge, după ce în trecut nu i s-a dat vreo șansă, fiind împrumutat la Everton. Chelsea i-a avut în vedere și pe Kane și Haaland, dar a rămas la varianta "Lukaku", pentru a profita de situația teribilă pe care o traversează campioana din Serie A.
Patronii chinezi ai clubului lombard au mari probleme financiare, motiv pentru care Antonio Conte a ales să plece. Cedarea lui Lukaku ar fi o lovitură pentru noua formație a lui Simone Inzaghi, dar e posibil ca banii aferenți să fie suficienți pentru a rezolva criza. Astfel, Inter ar putea să își păstreze lotul intact, infuzia de 100 de milioane de euro venită dinspre Londra fiind suficientă pentru a rezista stagiunea viitoare.
"Doi-trei jucători vor veni probabil. E nevoie să aduci mereu energie nouă în lot, e nevoie de fotbaliști care să le facă o concurență acerbă celorlalți. Sezonul e lung, suntem mereu implicați pe mai multe fronturi, astfel că avem nevoie de un lot numeros", a spus Tuchel de curând.
Belgianul de 27 de ani, care a ajuns la Inter după ce a fost achiziționat de la Manchester United pentru 74 de milioane de lire în august 2019, poate înscrie 25-30 de goluri într-un sezon, iar Chelsea exact de asta are nevoie pentru a se lupta de la egal la egal cu City sau Liverpool.

Declan Rice, o mai veche feblețe a lui Chelsea

Cel de-al doilea transfer pe care "Regina Europei" va încerca să facă este cel al lui Declan Rice, aflat pe radarul trupei de pe Stamford Bridge de mai mulți ani. Cu el și Kante în centrul liniei de mijloc, Tuchel nu ar mai avea emoții în defensivă, capitol la care oricum Chelsea a excelat de la înlocuirea lui Lampard.
West Ham i-a stabilit prețul mijlocașului crescut de club, "ciocănarii" fiind conștienți că nu îl mai pot ține încă un sezon pe titularul indiscutabil din naționala Angliei: 100 de milioane. Suma nu este exagerată, având în vedere experiența pe care a acumulat-o până la 22 de ani și felul în care a gestionat situația la mijlocului terenului pentru West Ham în ultimele stagiuni.
Chelsea poate ajunge la această sumă, dar vrea s-l introducă în afacere și pe Tammy Abraham. Tânărul atacant englez este evaluat la 40 de milioane! David Moyes a admis că îl vrea pe Abraham, dar nu poate plăti o sumă atât de mare pentru el. Ca atare, un schimb de jucători + o sumă de 60 de milioane de euro venită dinspre Stamford Bridge pare a fi o variantă win-win, în contextul în care West Ham nu are niciun atacant de careu în lot. Antonio a fost folosit acolo după cedarea lui Haller la Ajax, dar englezul se simte mult mai confortabil ca al doilea vârf. În plus, el e predispus să se accidenteze, ceea ce s-a și întâmplat în două rânduri în ultimele 6 luni.
Cum ar putea arăta echipa de "titlu" a lui Tuchel
  • Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger - James, Kante, Rice, Chilwell - Havertz, Lukaku, Mount
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo