Patronul lui Chelsea e încântat de modul în care evoluează echipa sub comanda lui Tuchel, "albaştrii" fiind la 90 de minute distanţă de finala Champions League. Din stagiunea viitoare, rusul care deţine acţiunile pe Stamford Bridge vrea să oprească supremaţia City - Liverpool şi, pentru a lua titlul, vrea să aducă un atacant care să marcheze mai mult de 25 de goluri pe sezon.
Iniţial, marele pariu al lui Abramovich a fost Erling Haaland, însă Mino Raiola a început să facă turul echipelor, pentru a obţine un salariu cât mai bun pentru atacant, lucru care l-a deranjat pe proprietarul londonezilor. Conform Bild, Chelsea s-a reorientat deja şi va încerca "repatrierea" lui Lukaku. Misiunea nu e una uşoară, în contextul în care belgianul a fost instrumental pentru Inter în această stagiune, dar englezii propun o sumă greu de refuzat: 105 milioane de euro.

Chelsea, ofertă greu de refuzat pentru Lukaku şi Inter

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
Lukaku se află într-o formă excelentă cu 26 de goluri marcate în 35 de meciuri, ajutând-o pe Inter să oprească supremaţia lui Juventus în Serie A. Deşi nu sunt matematic campioni, nerazzurrilor lui Conte nu le mai poate scăpa titlul. Belgianul de 27 de ani, care a ajuns pe Meazza după ce a fost achiziționat de la Manchester United pentru 74 de milioane de lire, în august 2019, este cel mai important jucător al clubului iar Inter nu pare dispusă să vândă.
Totuşi, patronii chinezi ai nerazzurrilor au mari probleme financiare, motiv pentru care au desființat deja Jiangsu Suning. În plus, Pirelli, sponsorul principal al clubului de 25 de ani, a anunțat că întrerupe colaborarea. Deja se vorbește că asiaticii caută să vândă din acțiuni, astfel încât să poată menține clubul pe linia de plutire din punct de vedere financiar.
United așteaptă bani de la Inter în contul transferului lui Lukaku, dar nu e singurul club aflat în această situaţie. Și Real Madrid a fost amânată cu o tranșă de 10 milioane de euro, în contul aducerii lui Achraf Hakimi pe Meazza. Ca atare, strâşi cu uşa de aceste datorii, oficialii formaţiei lombarde ar putea fi deschisă să îl vândă pe Lukaku. Cu suma primită nu doar că şi-ar stinge datoriile, dar ar avea un buget considerabil şi pentru a aduce un înlocuitor pe măsură.
Chelsea vrea neapărat un "target man", iar Lukaku are marele avantaj că ştie foarte bine clubul. El a ajuns pe Stamford Bridge în 2011, dar nu a primit foarte multe şanse. Oficialii semifinalistei Champions League l-au împrumutat pe belgian de două ori, mai întâi la WBA şi apoi la Everton.
300 de milioane de euro este bugetul lui Chelsea pentru perioada de mercato din vară, potrivit presei britanice. "Albaştrii" nu par a avea multe hibe, dar e nevoie de cineva în atac, în contextul în care Werner e doar o umbră a fotbalistului de la Leipzig. În plus, Tammy Abraham va pleca aproape sigur la West Ham, formaţie care nu e exclus să prindă un loc de Champions League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42