Lampard a avut peste 300 de milioane de lire doar în 2020 pentru a reconstrui Chelsea. S-au făcut transferuri impresionante și mulți specialiști anticipau că "albaștrii" se vor bate la titlu. Chiar mult timp au dat senzația că o pot face, dar de două luni echipa a intrat într-o criză fără precedent (4 victoii în ultimele 11 meciuri, în toate competițiile, două dintre ele cu modestele Morecambe și Luton).
Ca atare, Abramovich a cochetat de ceva timp cu ideea înlăturării staffului tehnic, dar abia azi s-a ajuns la un acord de încetare a contractului cu Lampard și colaboratorii săi. La câteva ore după anunțul oficial, jurnaliștii din Marea Britanie au dezvăluit deja care este adevăratul motiv pentru care Frank Lampard a fost înlăturat de pe banca tehnică a trupei de pe Stamford Bridge.

Frank Lampard, dat afară în urma plângerilor jucătorilor

Premier League
Demiterea de la Chelsea, lovitură grea pentru staff-ul lui Lampard! Mesajul antrenorului secund
26/01/2021 LA 16:47
Mai mulți jucători din lotul lui Chelsea s-au plâns că Frank Lampard nu le oferea indicații tactice. Potrivit The Athletic, nume importante ca Kepa Arrizabalaga a avut numeroase conflicte cu Lampard privind modalitatea în care tehnicianul abordează partidele. Aceeași sursă precizează că goalkeeper-ul spaniol și-ar fi pierdut încrederea pe teren din cauza divergențelor avute cu Lampard, motiv pentru care evoluțiile sale au dezamăgit profund pe Stamford Bridge.
https://i.eurosport.com/2020/02/24/2783341.jpg
Kepa a luat atitudine de curând și a mers la Marina Granovskaia, directorul lui Chelsea. Supranumită "Doamna de Fier" în conducerea clubului, Granovskaia a fost cea care a avut ultimul cuvânt în decizia demiterii lui Frank Lampard, subliniază sursa amintită anterior. Jurnaliștii britanici notează că de mai multe ori, jucătorii au fost trimiși pe teren cu o singură indicație din partea lui Lampard: "Mergeți acolo și exprimați-vă liber". Se pare că înfrângerea cu 0-2 în fața lui Leicester a fost meciul care i-a adus demiterea de azi lui Lampard.

Thomas Tuchel, viitorul antrenor al lui Chelsea

Lampard, 42 de ani, a fost numit antrenor la Chelsea la începutul lunii iulie 2019, în locul italianului Maurizio Sarri. Cu el pe bancă, echipa londoneză a terminat campioantul trecut pe locul 4 în Premier League, la egalitate de puncte cu Manchester United de pe locul 3, şi după campiona Liverpool şi Manchester City. În acest sezon, Chelsea acuopă actualmente locul 9, cu 29 de puncte din 19 meciuri, la patru puncte de Tottenham, de pe locul 5, de UEFA Europa League, şi la cinci puncte de Liverpool, de pe locul 4, de UEFA Champions League.
"Albaştrii" au pierdut cinci din ultimele opt jocuri disputate în campionat. Pentru Lampard, 106 selecţii în naţionala Angliei ca jucător, Chelsea a fost a doua lui experienţă ca antrenor, după ce a mai pregătit formaţia Derby County. Favorit să-l înlocuiască este Thomas Tuchel, 47 de ani. El a fost demis, la 29 decembrie 2020, de la PSG. Tuchel a mai fost antrenorul formaţiilor Augsburg II, Mainz şi Borussia Dortmund.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Premier League
Frank Lampard, reacție oficială după demiterea de la Chelsea! Mesaj pentru Roman Abramovich
25/01/2021 LA 20:32
Premier League
Lampard, pe făraș la Chelsea! Discurs deznădăjduit în fața jurnaliștilor după eșecul cu Leicester
20/01/2021 LA 05:40