Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adevăratul motiv pentru care Frank Lampard a fost dat afară de la Chelsea: "Jucătorii s-au plâns"

Irina Aldea

Actualizat 25/01/2021 la 19:18 GMT+2

Frank Lampard nu mai este, de astăzi, tehnicianul lui Chelsea, Roman Abramovich decizând să înceteze colaborarea cu tânărul antrenor englez. Presa din Marea Britanie a aflat care este adevăratul motiv pentru care fosta legendă a clubului a fost "pusă pe liber".

Frank Lampard va beneficia de susținerea lui Roman Abramovich

Credit imagine: Getty Images

Lampard a avut peste 300 de milioane de lire doar în 2020 pentru a reconstrui Chelsea. S-au făcut transferuri impresionante și mulți specialiști anticipau că "albaștrii" se vor bate la titlu. Chiar mult timp au dat senzația că o pot face, dar de două luni echipa a intrat într-o criză fără precedent (4 victoii în ultimele 11 meciuri, în toate competițiile, două dintre ele cu modestele Morecambe și Luton).
Ca atare, Abramovich a cochetat de ceva timp cu ideea înlăturării staffului tehnic, dar abia azi s-a ajuns la un acord de încetare a contractului cu Lampard și colaboratorii săi. La câteva ore după anunțul oficial, jurnaliștii din Marea Britanie au dezvăluit deja care este adevăratul motiv pentru care Frank Lampard a fost înlăturat de pe banca tehnică a trupei de pe Stamford Bridge.

Frank Lampard, dat afară în urma plângerilor jucătorilor

Mai mulți jucători din lotul lui Chelsea s-au plâns că Frank Lampard nu le oferea indicații tactice. Potrivit The Athletic, nume importante ca Kepa Arrizabalaga a avut numeroase conflicte cu Lampard privind modalitatea în care tehnicianul abordează partidele. Aceeași sursă precizează că goalkeeper-ul spaniol și-ar fi pierdut încrederea pe teren din cauza divergențelor avute cu Lampard, motiv pentru care evoluțiile sale au dezamăgit profund pe Stamford Bridge.
Kepa Arrizabalaga and Frank Lampard (Chelsea)
Kepa a luat atitudine de curând și a mers la Marina Granovskaia, directorul lui Chelsea. Supranumită "Doamna de Fier" în conducerea clubului, Granovskaia a fost cea care a avut ultimul cuvânt în decizia demiterii lui Frank Lampard, subliniază sursa amintită anterior. Jurnaliștii britanici notează că de mai multe ori, jucătorii au fost trimiși pe teren cu o singură indicație din partea lui Lampard: "Mergeți acolo și exprimați-vă liber". Se pare că înfrângerea cu 0-2 în fața lui Leicester a fost meciul care i-a adus demiterea de azi lui Lampard.

Thomas Tuchel, viitorul antrenor al lui Chelsea

Lampard, 42 de ani, a fost numit antrenor la Chelsea la începutul lunii iulie 2019, în locul italianului Maurizio Sarri. Cu el pe bancă, echipa londoneză a terminat campioantul trecut pe locul 4 în Premier League, la egalitate de puncte cu Manchester United de pe locul 3, şi după campiona Liverpool şi Manchester City. În acest sezon, Chelsea acuopă actualmente locul 9, cu 29 de puncte din 19 meciuri, la patru puncte de Tottenham, de pe locul 5, de UEFA Europa League, şi la cinci puncte de Liverpool, de pe locul 4, de UEFA Champions League.
"Albaştrii" au pierdut cinci din ultimele opt jocuri disputate în campionat. Pentru Lampard, 106 selecţii în naţionala Angliei ca jucător, Chelsea a fost a doua lui experienţă ca antrenor, după ce a mai pregătit formaţia Derby County. Favorit să-l înlocuiască este Thomas Tuchel, 47 de ani. El a fost demis, la 29 decembrie 2020, de la PSG. Tuchel a mai fost antrenorul formaţiilor Augsburg II, Mainz şi Borussia Dortmund.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo