Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adio, Liverpool! Nathaniel Phillips a confirmat că va părăsi Anfield, în iarnă

Cristian Mihală

Publicat 16/12/2021 la 11:53 GMT+2

Nathaniel Phillips a confirmat că va pleca de la Liverpool în iarnă, dacă o echipă va achita suma cerută în schimbul său de "cormorani". Mutarea pare a fi o formalitate, în contextul în care gruparea de pe Anfield solicită doar 15 milioane de euro.

Nathaniel Phillips

Credit imagine: Getty Images

Nat Phillips se anunța un fundaș de mare viitor în 2019, când a fost promovat de Klopp la prima echipă. Apărătorul a fost împrumutat apoi la Stuttgart, pentru a evolua constant, dar în acest moment are șanse minime să pătrundă în primul "11" al "cormoranilor". După problemele din defensivă avute stagiunea trecută, Klopp s-a întărit cu Ibrahima Konate, un apărător care a dovedit deja că justifică investiția făcută. Ca atare, stafful tehnic al trupei de pe Anfield are în acest moment 3 variante de top pentru zona centrală (Van Dijk, Konate și Matip), dar și Joe Gomez poate fi oricând o soluție.
În acest context, Klopp a înțeles nevoia de a juca a lui Nat Phillips și a decis să accepte dorința apărătorului de a se transfera undeva unde să evolueze constant. Fundașul de 24 de ani a confirmat că va pleca, atâta vreme cât doleanțele lui Liverpool vor fi acceptate. Inițial, Klopp a dorit doar să îl împrumute pe fundaș, dar a realizat că are nevoie de întăriri în ofensivă și a hotărât să îl cedeze sub formă de transfer definitiv.
Citește și:

Nat Phillips, între Newcastle și Burnley

Conform The Telegraph, Eddie Howe l-a pus pe fundașul lui Liverpool în fruntea listei de achiziții pentru perioada de mercato din iarnă. Newcastle stă teribil din punct de vedere defensiv și are nevoie de transferuri de calitate pentru ca formația de pe St.James' Park să rămână în Premier League.
Ar concurența pentru apărătorul central pare acerbă, în contextul în care Sean Dyche îl consideră o prioritate pentru Burnley. James Tarkowski a ajuns la 29 de ani și refuză să prelungească înțelegerea scadentă în vară, astfel că Burnley își va lăsa stâlpul apărării să plece la altă echipă încă din iarnă, în schimbul unei sume de bani. Se vorbește chiar de interesul lui Chelsea pentru englez, în contextul în care Christensen, Azpilicueta, Thiago Silva și Rudiger intră și ei în ultimele 6 luni de contract.
Ca atare, Burnley e dispusă să folosească toată suma încasată pe Tarkowski pentru cumpărarea lui Phillips. Evident, din această luptă câștigătoare va fi Liverpool, care are șansa să obțină cu ușurință cei 15 milioane de euro solicitați în schimbul apărătorului.
Program Premier League etapa 17
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo