Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal a ratat transferul unui fundaș în ultima clipă. "Tunarii", acuzați că au schimbat condițiile

Cosmin Cioboata

Actualizat 29/01/2020 la 16:25 GMT+2

Arsenal a anunțat transferul lui Pablo Mari, fundașul central de 26 de ani de la Flamengo, sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Arteta feierte seinen ersten Sieg als Gunners-Coach

Credit imagine: SID

După o serie de negocieri intense între cele două cluburi, Arsenal a reușit în cele din urmă să-l aducă pe Pablo Mari, un fundaș de care formația din Premier League avea foarte mare nevoie.
"Pablo Mari va evolua la Arsenal, sub formă de împrumut, până la finalul sezonului.", este mesajul postat de "tunari" pe contul de Twitter.
"Arsenal este unul dintre cele mai mari cluburi din lume și sunt extrem de fericit că voi juca aici. Aștept cu nerăbdare primul meu meci. Când impresarul mi-a spus că Arsenal este interesată de mine, m-am simțit incredibil. Îmi propun să muncesc din greu la antrenamente și să-mi ajut echipa în drumul către victorie. Îmi doresc foarte mult să fac performanță aici, la Arsenal.", a fost prima reacție a lui Pablo Mari.
5 milioane de euro au plătit cei de la Arsenal pentru aducerea lui Pablo Mari, singurul spaniol din istorie care a câștigat Copa Libertadores. În cazul în care "tunarii" se vor hotărâ să-l cumpere definitiv pe Pablo Mari după expirarea împrumutului, vor fi nevoți să le achite suma de 9,5 milioane de euro celor de la Flamengo.
...
Știrea inițială
Fundașul central de 26 de ani a ajuns la Londra în weekend ca să facă vizita medicală și să semneze contractul cu Arsenal, urmând să joace pe Emirates sub formă de împrumut până în vară. Lucrurile n-au stat însă așa, Pablo Mari fiind nevoit să se întoarcă brusc în Brazilia, fără să pună vreo ștampilă pe contract.
Potrivit Daily Mail, motivul ar fi fost legat de faptul că oficialii lui Flamengo își doreau o sumă mai mare pentru cumpărarea definitivă a spaniolului, după expirarea împrumutului. 8,9 milioane de euro era suma la care se înțeleseseră ințial cele două cluburi și părea că totul merge conform planului. După revenirea lui Mari la Flamengo, directorul formației din Brazilia a explicat ce s-a întâmplat, de fapt, la Londra:
"Îl așteptăm pe Pablo Mari la baza de antrenament să înceapă pregătirea alături de Flamengo. Ne-am înțeles cu cei de la Arsenal pentru o anumită sumă de transfer definitiv. Însă, când a ajuns la Londra, Arsenal a schimbat condițiile transferului. Flamengo este un club serios, care nu acceptă astfel de lucruri.".
Pablo Mari of CR Flamengo during the FIFA Club World Cup Qatar 2019 Final match between Liverpool FC and CR Flamengo

Boateng și Matviyenko, celelalte variante pentru Arsenal

Pablo Mari s-a aflat în lotul lui Manchester City în urmă cu 4 ani, fără să joace însă vreun meci. Spaniolul nici nu a apucat să se întâlnească cu Pep Guardiola, fiind împrumutat la Girona, NAC și Deportivo La Coruna. Ajuns la Flamengo vara trecută, Mari a reușit să câștige Copa Libertadores, devenind primul spaniol care își trece în cont acest trofeu.
Căutările celor de la Arsenal nu se opresc aici, urmând ca londonezii să continue negocierile pentru Pablo Mari. Alte variante avute în vedere de oficialii de pe Emirates sunt Mykola Matviyenko (23 ani), de la Șahtior, și Jerome Boateng (31 ani), de la Bayern Munchen. În cazul lui Matviyenko, presa din Ucraina susține că Arsenal și Șahtior ar fi ajuns la un acord de principiu, iar un eventual transfer s-ar putea realiza în următoarele zile.
Arsenal s-a calificat aseară în optimile Cupei Angliei, după ce s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Bournemouth. Saka și Nketiah au adus calificarea formației lui Arteta, care în faza următoare o va întâlni pe Portsmouth.
Cele mai tari transferuri sunt comentate în vlogul LIVE TRANSFERS, disponibil pe pagina de Facebook a Eurosport, în fiecare luni și vineri de la 18:00.
live transfers
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo